Розділ Суспільство

Губернатор Хмельниччини хоче витягнути з шепетівського бюджету 12,4 млн. грн

Автор 02 березня 2017, 21:21
Голова Хмельницької ОДА Олександр Корнійчук затвердив заходи щодо наповнення місцевих бюджетів та дотримання жорсткого режиму економії бюджетних коштів у 2017 році. Про це сказано у його розпорядженні від 22 лютого.

За задумом керамнича області, план економії передбачає 176 млн. грн бюджетних коштів. Згідно з ним, очікується скорочення мережі загальноосвітніх навчальних закладів (за рахунок об’єднання малокомплектних шкіл, зміни їх типу та/або ступеня, реорганізації, тощо);  упорядкування ліжко-місць у закладах охорони здоров’я.

Аналогічні заходи розповсюджуються на малопотужні будинки-інтернати, територіальні центри соціального обслуговування, клуби та бібліотеки.

Ще одна з пропозицій Конійчука полягає у тому, щоб спрямувати вільні лишки, що утоврились в місцевих бюджетах на початок 2017 року, на покриття дефіциту з виплати заробітної плати працівникам бюджетних установ та на оплату енергоносіїв бюджетної сфери. Це дасть змогу зекономити 52,4 млн. грн.

34,7 млнг. грн обласна влада зібралася заощадити, спрямувавши трансферти з інших місцевих бюджетів на покриття дефіциту коштів на обов’язкові виплати заробітної плати працівникам та оплату енергоносіїв бюджетної сфери.

Найбільше резервів, як випливає з прогнозів ОДА, можуть дати міста Хмельницький – 15,6 млн. грн, Шепетівка – 12,4 млн. грн, Кам’янець-Подільський – 11,4, Славутський і Дунаєвецький райони – 12,2 млн. грн і 10 млн. грн, відповідно.
Останнє редагування 02 березня 2017, 21:28
0
репостів
0
репостів