Розділ Суспільство

Після ялинки аудитори взялись за закупівлю протиожеледної суміші

Автор 13 грудня 2016, 17:07
Фахівцями Управління Західного офісу Держаудитслужби в Хмельницькій області відповідно до доручення Шепетівської місцевої прокуратури проведено аналіз законності використання бюджетних коштів у сфері здійснення публічних закупівель, а саме: дотримання виконавчим комітетом Шепетівської міської ради законодавства про публічні закупівлі, а також правомірності та цільового використання бюджетних коштів згідно укладених договорів. Про це повідомила прес-служба управління.
За результатами аналізу встановлено, ряд порушень та недоліків допущених при проведенні закупівель виконавчим комітетом Шепетівської міської ради, в тому числі і не оприлюднення річного плану закупівель.

А тому, з метою попередження порушень законодавства у сфері публічних закупівель Управлінням було запропоновано виконавчому комітету:
  1. Затвердити додаток до річного плану та оприлюднити його на веб-порталі Уповноваженого органу з питань закупівель протягом п’яти днів з дня затвердження;
  2. Відмінити процедури закупівель:
  • Ялинкових електричних гірлянд очікуваною вартістю 64 000,0 грн;
  • Новорічної ялинки очікуваною вартістю 163 000,0 грн.
  1. Розірвати укладені договори:
  • З приватним підприємством «Фавор Плюс» на виконання робіт з капітального ремонт покрівлі житлового будинку по вул. Героїв Небесної Сотні, 84А в м. Шепетівка на суму 256 880,0 грн з ПДВ;
  • З комунальним підприємством «Шепетівське ремонтно -експлуатаційне підприємство» по закупівлі протиожеледної піщано-сольової суміші на суму 169 000,0 гривень.
Управління Західного офісу Держаудитслужби в Хмельницькій області впевнено, що виконавчий комітет Шепетівської міської ради зуміє в правовому полі, не порушуючи законодавства, організувати Новорічне свято та в подальшому здійснювати закупівлі з дотриманням вимог чинного законодавства у сфері публічних закупівель.
0
репостів
0
репостів