Розділ Суспільство

Одинокі матері наробили галасу у міськвиконкомі

Автор 14 січня 2016, 22:55
Одинокі матері наробили галасу у міськвиконкомі Фото Олени Мукомел
12 січня міськвиконком поставила на вуха група людей, яка складалась з одиноких матерів. Жінки обурювались через те, що їм припинили виплати допомоги на дітей. Ми також отримали звернення від них і вирішили розібратись в ситуації.
В той день дісталось як управлінню праці та соціального захисту населення, так і навіть першому заступнику міського голови Вихівському Володимиру Броніславовичу. Жінки вимагали повернути їм виплати, а також пояснити чому вони були припинені.

Ми поспілкувались на цю тему з начальником управління праці та соціального захисту населення Біласом Сергієм Григоровичем. Він повідомив, що набув чинності Закон України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України порядків призначення і виплати державної допомоги сім’ям з дітьми, тимчасової допомоги дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів, та забезпечення своєчасної виплати одержувачам." Він був схвалений Верховною Радою України ще 24 грудня 2015 року.

Законом передбачається, що тимчасова державна допомога дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів надаватиметься з урахуванням матеріального стану сім’ї, в якій виховується дитина

Допомога на дітей одиноким матерям (батькам) надаватиметься у розмірі, що дорівнює різниці між 100% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку та середньомісячним сукупним доходом сім’ї.

Тимчасова допомога на дітей, батьки яких ухиляються від сплати аліментів, становитиме різницю між 50% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку та середньомісячним сукупним доходом сім’ї в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців.

Враховуючи, що з 1 січня 2016 року будуть змінені розміри вищезгаданих допомог, виплату їх було тимчасово припинено. А так як Уряд ще не оприлюднив відповідну постанову, яка регламентує порядок призначення і виплати державної допомоги, то прийняття заявок також було призупинено. Лише сьогодні на сайті Кабміну було опубліковано відповідну постанову, яку як виявилось Кабінет Міністрів України ухвалив ще 25 грудня 2015 року.

Отже для продовження виплати одержувачам необхідно звернутись до управління соціального захисту населення з необхідними документами (заява, декларація про доходи та майновий стан, довідки про доходи за останні шість місяців, довідка про склад сім’ї (проживання дитини разом із матір’ю)).

Уряд встановив, що для громадян, які звернуться у період січня-березня 2016 року за наданням допомоги одиноким матерям та тимчасової допомоги дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів, не мають можливості утримувати дитину за новими умовами, зазначені допомоги призначаються з 1 січня 2016 року.
Останнє редагування 14 січня 2016, 23:36

Відео

0
репостів
0
репостів