Розділ Суспільство

"Індивід" звернувся до офіційної сторінки сервісного центру МВС з пропозицією купити права

Автор 26 серпня 2024, 13:34

Керування автівкою — справа відповідальна та вкрай серйозна, адже дорога, як живий організм, де знання правил дорожнього руху важливе, водійські навички — основа, а попередня підготовка — запорука збереженого життя.
Проте декому хочеться отримати все та й одразу.

Ці індивіди віддають перевагу купівлі підробного посвідчення водія на сумнівних сайтах. Ось вам яскравий приклад того, як громадянин звернувся на нашу офіційну сторінку в «Messenger» з пропозицією заплатити «любі» гроші, аби тільки отримати посвідчення водія без іспитів у сервісному центрі МВС.

Звичайно, хотів вже, бо дуже терміново. На заклики пройти навчання в автошколі та в законний спосіб отримати посвідчення водія, чоловік й далі пропонував гроші.

Сайт 3

Сервісні центри МВС Хмельниччини невтомно застерігають усіх громадян від «легкого» способу отримання посвідчення водія через соціальні мережі. Документи, які були придбані через соціальні мережі та «липові сайти» ззовні можуть бути повністю ідентичними оригіналу, проте у базі МВС їх не буде.

Єдиний законний спосіб отримати дійсне посвідчення водія вперше — це самостійно пройти навчання в акредитованій автошколі та успішно скласти теоретичний та практичний іспити в сервісному центрі МВС. Алгоритм отримання посвідчення водія у розділі «Як стати водієм».

А здійснити заміну посвідчення водія можна офлайн безпосередньо у сервісному центрі МВС або онлайн — через Електронний кабінет водія.

Пам’ятайте, за використання підроблених документів теж передбачено відповідальність частиною 4 статті 358 Кримінального кодексу України. Це карається штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до двох років. Ще зважте, чи готові ви відповідати за смерть на дорозі або жити з думкою, що ваші дії скалічили іншу людину.

Консультацію щодо послуг сервісних центрів МВС можна отримати за телефоном (044) 290-19-88 або на сторінках Головного сервісного центру МВС в Фейсбук та Інстаграм.

Регіональний сервісний центр Хмельницький

0
репостів
0
репостів