Розділ Суспільство

«Нитка єднання»: мешканці Хмельниччини вʼязали найбільший прапор України

Автор 17 серпня 2024, 14:47

Сьогодні в обласному центрі мешканці області та внутрішньо переміщені особи вʼязали сині та жовті шматочки для найбільшого “теплого прапора” України. Захід, приурочений до Дня прапора, об’єднав представників обласної та місцевої влади, міжнародних організацій, благодійних фондів, громадських організацій та внутрішньо переміщених осіб.

Акція “Нитка єднання” стала можлива завдяки ініціативі громадської організації “Старт у нове життя” та підтримці благодійного фонду “Рокада”. Її метою є обʼєднання українців навколо патріотичної ідеї. Учасники зі всієї країни вʼяжуть маленькі фрагменти, після чого їх зʼєднають у великий синьо-жовтий стяг. Організатори планують створити найбільший вʼязаний прапор та потрапити у Книгу рекордів України.

Начальник ОВА Сергій Тюрін, звертаючись до учасників акції, наголосив на значущості такого об’єднання:

“Прапор України – це наш національний символ, який уособлює незалежність, свободу й державність. Це те, за що нині борються наші Збройні Сили та Сили Безпеки й Оборони. Сьогодні українці об’єднуються, щоб створити синьо-жовтий стяг, і це підтверджує нашу спільну мету – зберегти єдність і неподільність України. Дякую всім, хто долучився, і бажаю нам усім якнайшвидшої перемоги, міцного здоров’я та мирного неба над головою”.

Учасники акції у Хмельницькому сформували з 500 в’язаних синіх та жовтих клаптиків «Теплий прапор Хмельниччини» та передали його представникам ГО «Старт у нове життя».

Під час патріотичної акції діяли мистецькі та творчі локації: майстер-класи з самчиківського розпису, інформаційна виставка Державного архіву області «Відродження нації», експозиції майстрів народної творчості, дитяча зона та майстер-класи для дітей.

Хмельницька ОВА

0
репостів
0
репостів