Розділ Суспільство

У Хмельницькій ОВА відбулась нарада щодо впровадження системи «Я-Доброволець»

Автор 15 серпня 2024, 13:54

В умовах війни питання швидкого реагування на надзвичайні ситуації набуло першочергового значення. Тому аби вчасно та якісно відповідати безпековим викликам на локальних рівнях, в ОВА відбулася презентація напрацьованої програми і постановка нових завдань для тестового впровадження системи «Я-Доброволець» в Головних управліннях ДСНС України у Львівській та Хмельницькій областях.

Провів засідання начальник ОВА Сергій Тюрін, у засіданні взяв участь ректор Львівського державного університету безпеки життєдіяльності Дмитро Бондар та представники ГУ ДСНС Львівщини та Хмельниччини.

Як зауважив Сергій Тюрін на початку засідання, система оповіщення та реагування “Я-Доброволець” – це інноваційна платформа, що дозволить організувати та координувати дії соціально активних громадян, які готові долучитися до ліквідації наслідків надзвичайних подій, використовуючи свій професійний досвід і навички.

Тобто, завдяки додатку для смартфона, кожен охочий може стати на захист своєї громади, отримуючи вказівки та інструкції щодо подолання небезпек. Така платформа також дозволить вносити всі необхідні відомості про добровольця до інформаційної бази, аби оперативно та своєчасно повідомляти людину про її можливе залучення до ліквідації надзвичайних ситуацій.

“Реалізація Системи оповіщення та реагування “Я-Доброволець” на території області не лише допоможе швидко реагувати на будь-які надзвичайні ситуації, але й впровадити європейський досвід у нашому регіоні. Це стане новим кроком до підвищення безпеки та соціальної відповідальності наших громадян,” – наголосив очільник області.

Варто також додати, що ОВА спільно з Головним управлінням ДСНС в області вже тривалий час активно працюють над популяризацією добровільного пожежного руху.

На території нашої області функціонують 42 підрозділи добровільної пожежної охорони. Понад 2300 громадян виявили бажання приєднатися до добровільного руху, заповнивши реєстраційну форму на веб-порталі “Добровільна та місцева пожежна охорона”, що є яскравим прикладом того, як суспільство усвідомлює важливість своєї участі у забезпеченні безпеки на місцевому рівні, особливо у такий важкий для нашої держави час.

Хмельницька ОВА

0
репостів
0
репостів