Розділ Суспільство

Громадам навколо ХАЕС нагадали про заборону, яка діє на час війни

Автор 30 липня 2024, 17:00

Служба фізичного захисту та загін відомчої воєнізованої охорони філії "ВП "Хмельницька АЕС" звертаються до мешканців та гостей Нетішинської, Славутської, Ізяславської, Плужненської та Острозької територіальних громад з проханням без нагальної потреби не відвідувати санітарно-захисну зону навколо Хмельницької АЕС, в межах якої, у зв’язку з введенням на всій території країни воєнного стану, проводяться спеціальні охоронні заходи у тому числі військового характеру.

Щоб уникнути непорозумінь, просимо утриматися від прогулянок в межах зазначеної території та фотографування об’єктів філії "ВП ХАЕС" (ВРП 330/750 кВ, промисловий майданчик АЕС, територія бризкальних басейнів, станція знезалізнення питної води, навчально-тренувальний центр тощо). Крім того, просимо утриматись від прогулянок та влаштування місць відпочинку навколо технологічної водойми-охолоджувача (водосховища) ХАЕС.

Наполегливо просимо повідомляти загін відомчої воєнізованої охорони (тел. 067 381 06 95) або службу фізичного захисту (тел. 067 250 68 74) філії "ВП ХАЕС" про випадки, коли ви стали свідками появи в межах санітарно-захисної зони осіб, які викликають підозру.

‼️У разі отримання інформації щодо підготовки до скоєння злочинів, вперш за все терористичного або диверсійного характеру, просимо негайно інформувати відділ в м. Нетішин Управління Служби безпеки України у Хмельницькій області за телефонами: (03842) 9 15 32, 067 384 45 50 (чергова служба відділу).

Водночас нагадуємо про заборону фото-, відеофіксації та неприпустимість поширення у соціальних мережах чи загальнодоступних чатах інформації про:

  • особовий склад, озброєння, військову техніку, їх кількість та стан;
  • переміщення та розгортання наших військ, їх координати і місця розташування;
  • системи охорони та оборони об’єктів і засоби захисту особового складу;
  • зниклі або збиті літаки (літальні апарати);
  • результати ракетних (повітряних) атак ворога, руйнування, знищення інфраструктурних об’єктів;
  • пошуково-рятувальні операції;
  • стан та режими роботи енергетичного обладнання виробників електроенергії;
  • технологію мереж, межі охоронних зон та технічні характеристики об’єктів;
  • завантаженість трансформаторних підстанцій, кількість трансформаторів та їх тип;
  • лінії електропередач, їх потужність, нумерацію опор, переріз провідників тощо;
  • персональні дані співробітників енергетичного сектору, насамперед із зазначенням конкретного місця роботи та службових обов’язків.

Також просимо наведену вище інформацію обговорити з дітьми та пояснити їм необхідність дотримання вищезазначених обмежень з метою забезпечення безпеки ХАЕС як об’єкта критичної інфраструктури та уникнення непорозумінь з особовим складом (персоналом) підрозділів, які виконують завдання з охорони і оборони ядерної установки та об’єктів її життєзабезпечення.

Не слід забувати, що війна триває, тому необдумано оприлюднений фотознімок може завдати значної шкоди обороноздатності та енергетичній безпеці країни.

0
репостів
0
репостів