Розділ Суспільство

Славутський водоканал через суд поновив дозвіл на користування надрами

Автор 04 липня 2024, 14:36

2 липня Сьомий апеляційний адміністративний суд виніс постанову на користь Славутського УВКГ та відмовив у задоволені заяви Державної служби геології та надр України, яка намагалась анулювати надання спеціального дозволу на користування надрами для водоканалу.

Отже, для управління водопровідно-каналізаційного господарства залишається дійсним на 20 років (якщо нічого іншого Державна служба геології та надр України не придумає) спеціальний дозвіл на користування надрами з метою видобування питних підземних вод ділянок “Центральна” та “Південна” Славутського родовища.

Фактично комунальне підприємство громади у судах виборює право надавати життєво необхідні послуги споживачам.

Нагадаємо, що у травні Славутському водоканалу анулювали дозвіл на користування надрами. Постановою Верховного суду від 26.03.2024 року визнано протиправною бездіяльність Державної служби геології та надр України щодо неприйняття рішення у формі наказу за наслідками розгляду матеріалів Славутського управління водопровідно-каналізаційного господарства про надання спеціального дозволу на користування надрами Славутського родовища підземних вод.

Було зобов’язано Державну службу геології та надр України повторно розглянути матеріали Славутського УВКГ про надання вищевказаного дозволу. Після чого Державна служба геології та надр України звернулася з позовом до Хмельницького окружного адміністративного суду, яким схвалено здійснення повороту попередніх судових рішень 2019 року та відповідно анульовано надання спеціального дозволу на користування надрами для Славутського УВКГ.

За інформацією Славутського УВКГ.

0
репостів
0
репостів