Розділ Суспільство

Поблизу Мокіївців ремонтують шляхопровід через залізницю

Автор 26 червня 2024, 17:48

Днями бригади підрядної дорожньої організації приступили до виконання аварійних ремонтних робіт на штучній споруді через залізничні колії на км 264+173 автомобільної дороги національного значення Н-25 Городище - Рівне - Старокостянтинів, поблизу населеного пункту Мокіївці. Про це повідомила Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Хмельницькій області.

Наразі проводяться роботи з фрезерування старого зношеного покриття прогонової будови. У планах:

  • влаштування деформаційних швів задля відновлення водовідведення між стиками балок;
  • роботи із забезпечення водовідведення на прогоновій будові штучної споруди та підходах до неї;
  • ремонт берегових опор

Довідково: шляхопровід через залізницю в Мокіївцях має загальну довжину 28 метрів, був зведений ще у 1938 році. Капітально ремонтувався у 1975-му та поточним ремонтом у 2000 та 2018 роках.

Як і у більшості штучних споруд, які наявні на автошляхах загального користування в Україні, строк експлуатації даної переправи через залізничні колії, давно минув, можливості капітально її відновити наразі нема через брак фінансування шляхового господарства та повномасштабну воєнну агресію рф. Тож підтримуємо та зберігаємо експлуатаційні характеристики мостів та шляхопроводів Хмельниччини в рамках експлуатаційного утримання, виходячи з наявних ресурсів.

Звертаємо увагу часників дорожнього руху на те, що роботи виконуються без зупинки транспортного потоку, діють обмеження для руху великовагового транспорту. Відтак просимо бути максимально уважними та обережними у місцях їх проведення, особливо поблизу великогабаритної дорожньої техніки. Звертайте увагу на попереджувальні дорожні знаки та завчасно знижуйте швидкість.

0
репостів
0
репостів