Розділ Суспільство

Мобілізація та новий пожежно-рятувальний підрозділ: у Шепетівській РВА відбулась нарада

Автор 03 квітня 2024, 13:46

Сьогодні у Шепетівській районній військовій адміністрації під керівництвом начальника РВА Олексія Глушакова за участю начальника Шепетівського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, полковника Сергія Царука, голови районної ради Олега Кулінського, голів територіальних громад району відбулась нарада щодо проведення заходів із мобілізації.

У ході наради проаналізовано стан виконання поставлених завдань щодо мобілізації, обговорено питання співпраці з РТЦК та СП, ознайомлено із новими завданнями з проведення заходів мобілізації.

Присутні отримали актуальну інформацію щодо подальшої роботи з питань мобілізації, а також мали можливість у форматі діалогу з’ясувати окремі питання та отримати всі необхідні роз’яснення.

Нагадаємо, що вчора, 2 квітня, Президент України Володимир Зеленський підписав Закони про електронний кабінет військовозобов’язаного, про зниження граничного віку перебування громадян на військовому обліку призовників від 27-ми до 25-ти років, а також Закон згідно якого, чоловіки, які були визнані обмежено придатними до військової служби, повинні будуть пройти повторний медичний огляд.

Наприкінці наради начальник Шепетівського районного управління ГУ ДСНС України у Хмельницькій області Віктор Матвійчук порушив питання щодо стану створення і функціонування підрозділів місцевої пожежної охорони у громадах району. За словами Віктора Леонідовича у районі функціонує 26 добровільних пожежних команд, 218 добровільних пожежних дружин. На 2024 рік заплановано створити пожежно-рятувальний підрозділ на території Полонської територіальної громади в селі Велика Березна.

За результатами наради узгоджено ряд спільних заходів для ефективного виконання поставлених завдань задля зміцнення обороноздатності нашої країни.

0
репостів
0
репостів