Розділ Суспільство

Сесія місьради: невдалий аукціон будинку побуту, премії спортсменам, укриття «Сонечка», придбання спектрофотометра.

Автор 29 березня 2024, 13:22

28 березня, у ході чергового засідання сесії Шепетівської міської ради, яке провів міський голова Віталій Бузиль, депутати розглянули 52 питання порядку денного. Про це повідомили у пресслужбі органу самоврядування.

У блоці земельних питань розглянули проект рішень про надання дозволів на виготовлення технічної документації та розроблення проектів землеустрою, а також про їх затвердження, про проведення експертної грошової оцінки земельної ділянки, про припинення права користування, надання згоди на зміну цільового призначення земельних ділянок в межах категорії земель, поновлення договору оренди земельної ділянки, зміну сторони договору оренди та передачу земельної ділянки з комунальної власності у державну. Внесено доповнення в програму регулювання та розвитку земельних відносин у місті Шепетівка сіл Плесна, Пліщин, Жилинці на 2024-2028 роки.

З метою встановлення дружніх відносин, сприяння співпраці між територіальними громадами міста Вецлар (Німеччина) та міста Шепетівка, депутати затвердили Угоду про партнерство між містами, укладену 15 березня 2023 року Шепетівським міським головою Віталієм Бузилем від імені Шепетівської міської територіальної громади з мером міста Вецлар Манфредом Вагнером.

З метою розвитку підприємницьких навичок та забезпечення підтримки психологічної стійкості учасниць Центру “Сталеві магнолії”, навчання жінок ВПО та жінок із родин військовослужбовців квітникарській справі, а також підвищення конкурентоспроможності Шепетівського ремонтно-експлуатаційного підприємства, за підтримки проекту «U-LEAD з Європою Україна – Місцева програма розширення можливостей, підзвітності та розвитку», надано згоду на укладення Меморандуму про співпрацю між Комунальним підприємством «Шепетівське РЕП» та Громадською організацією «Агенція сталого розвитку «АCТАР».

Відповідно до вимог законодавств затверджено Стратегію розвитку Шепетівської міської територіальної громади на період до 2030 року, робота над якою була розпочата ще у 2021 році. Документ пройшов усі експертизи й погодження відповідно до вимог. Це перший етап прийняття стратегічних документів.

Розглянувши лист Шепетівської районної військової адміністрації щодо потреби в додаткових коштах на 2024 рік внесено доповнення до програми соціально-економічного розвитку Шепетівської міської територіальної громади на 2024 рік.

З метою відзначення досягнень провідних спортсменів Шепетівської громади, стимулювання творчої праці їх тренерів та діячів фізичної культури та спорту, міська рада затвердила Положення про Премію «За вагомі досягнення у сфері фізичної культури та спорту Шепетівської міської територіальної громади та затвердила граничні суми преміювання.

Затверджено у новій редакції Положення про відділ культури Шепетівської міської ради в новій редакції у зв’язку зі зміною назв закладів галузі. З метою приведення у відповідність до вимог чинного законодавства установчих документів затвердили Статут Шепетівського міського будинку культури в новій редакції.

Рішенням сесії Шепетівський територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) передає безоплатно на баланс КП «Шепетівське РЕП» легковий пасажирський автомобіль, який не відповідає потребам центру, для подальшого ремонту та експлуатації комунальним підприємством.

У зв’язку з тим, що приватизація шляхом продажу на електронному аукціоні частки будинку побуту, що розташований за адресою: вул. Соборності, 6., не відбулася через відсутність учасників, об’єкт виключено з переліку об’єктів комунальної власності громади, що підлягають приватизації у 2023 році.

Додаток до Програми «Питна вода» на 2023-2025 роки доповнено пунктами, які передбачають фінансування розроблення та затвердження нормативів питного водопостачання для Шепетівської міської територіальної громади та придбання спектрофотометра.

Зміни внесені до Природоохоронної програми щодо покращення екологічного стану громади на 2023-2025 роки передбачають фінансування очищення систем каналізації, КНС, КОС у 2024 році.

Шепетівське ремонтно-експлуатаційне підприємство визначено виконавцем заходів з утримання та ремонту об’єктів та елементів благоустрою Шепетівської громади, задля впорядкування роботи підприємства і переходу на роздільний облік у роботі на заходи й послуги, що дозволить зменшити витрати на сплату податків.

Задля забезпечення повноцінної реалізації прав співвласників на самостійне управління житловим будинком відповідно до розпорядження міського голови та рішення зборів співвласників, міська рада прийняла рішення про списання з балансу КП «Житлосервіс» десяти багатоквартирних житлових будинків.

Для відновлення роботи закладу дошкільної освіти, в безоплатне користування ЗДО №2 «Сонечко» передається частина підвального приміщення для облаштування укриття.

Затверджено Програму взаємодії регіонального сервісного центру ГСЦ МВС в Хмельницькій області (філія ГСЦ МВС) із Шепетівською міською радою у сфері надання адміністративних послуг населенню на 2024-2025 роки.

0
репостів
0
репостів