Розділ Суспільство

У Шепетівці планують вирощувати "Сталеві Магнолії" і не тільки

Автор 18 березня 2024, 14:12

Днями стартував Проєкт Центр підприємництва та психологічної стійкості "Сталеві Магнолії",який дозволить громаді реалізувати амбітне бажання - стати сучасним центром на Хмельниччині. У Шепетівці планують вирощувати квіти та зелені насадження (однорічні та багаторічні).

Реалізація такої можливості посприяє покращенню благоустрою квітників, зменшуючи закупівлю посадкового матеріалу від інших постачальників. Також слід зазначити, що реалізовуватиме ініціативу команда Агенція Сталого Розвитку АСТАР, яка вже має досвід у програмах з вирощуванню у закритих ґрунтах у Хмельницькій області.

Головною метою проєкту є:

  • підготовка 40 слухачів до вирощування та висаджування рослин, в тому числі в умовах тепличного господарства;
  • до набуття учасниками практичних навичок ландшафтного проектування середовища та організації підприємницької діяльності;
  • до відновлення власного ментального здоров’я.

У проєкті будуть задіяні жінки Шепетівської громади з числа внутрішньо переміщених осіб та дружин військовослужбовців. Дві групи учасниць активно працюватимуть із залученими кваліфікованими експертами, які допоможуть з теоретичним матеріалом та практичним досвідом.

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку "U-LEAD з Європою" спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Данією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає на потреби громадян, та розширює можливості громад.

Нагадаємо, що 8 грудня 2023 року Шепетівська міська рада прийняла Додаток до Програми Розвитку комунального підприємства «Шепетівське ремонтно-експлуатаційне підприємство» доповнено пунктами, які передбачають придбання теплиць для розвитку зеленого господарства у громаді та шасі для переобладнання під сміттєвоз.

Останнє редагування 18 березня 2024, 15:17
0
репостів
0
репостів