Розділ Суспільство

Рік тому загинув наш земляк Богдан Сторожук

Автор 05 березня 2024, 14:09

Рік тому, 5 березня 2023 року, виконуючи бойове завдання на Бахмутському напрямку, поблизу міста Часів Яр, загинув наш земляк Богдан Сторожук, водій 8-го окремого полку спеціального призначення ССО імені Князя Ізяслава Мстиславича.

Указом Президента України №258/2023 від 1 травня 2023 року, «За особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку», солдата СТОРОЖУКА Богдана Олександровича нагороджено орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

Богдан народився 13 грудня 1982 року в Шепетівці. Навчався у Шепетівській загальноосвітній школі №6. Любив математику та займатися на турніку. Захоплювався технікою та грою на гітарі. Із дитинства був життєрадісним, комунікабельним, товариським хлопчиком, то ж і в дорослому житті мав багато друзів.

Із 14 травня 2001 по 19 листопада 2002 року юнак проходив строкову військову службу у 22-му окремому батальйоні спеціального призначення в Миколаєві. Під час служби зарекомендував себе дисциплінованим, грамотним і досвідченим військовослужбовцем.

Про таких, як Богдан Сторожук, кажуть: «має золоті руки». За яку б справу не брався, робив якісно та професійно. Його стихією була автомобільна техніка: він не тільки любив керувати нею, а й ремонтувати. Та керував не лише мотоциклами, легковими та вантажними автомобілями, а й спецтехнікою: на Шепетівському гранкар'єрі працював машиністом екскаватора Hitachi.

Працював електрозварником у будівельній компанії ТОВ "МБМ" у Хмельницькому: фах зварника здобув у Шепетівському професійному ліцеї у 2003 році. А будівельні навички опанував самотужки, роблячи ремонт у власній оселі, а згодом, у вільний від роботи час, брався за підробіток – ремонт приміщень на замовлення.

У 2021 році, пройшовши курс навчання, Богдан влаштувався водієм-далекобійником у транспортну компанію Girteka Logistics у Польщі. Маючи чудову родину: кохану та двох синочків, він мав безліч планів на майбутнє, які зруйнувало повномасштабне російське вторгнення.

Богдан не міг вчинити інакше: він повернувся додому, добровольцем пішов до військкомату і восени 2022 року знову одягнув військову форму. Після проходження навчань на житомирському полігоні та двохнедільної спецпідготовки у Польщі, 14 січня 2023 року був направлений на найгарячіший напрямок фронту – на Бахмутський.

Будучи першокласним водієм, виконував бойові завдання на армійському позашляховику Hummer. Часто під шквальним вогнем, ризикуючи власним життям, рятував життя своїх побратимів. Та 5 березня доля не вберегла життя йому…8 березня у Хмельницькому відбулась церемонія прощання.

Вічна світла пам'ять і доземний уклін воїну-захиснику – солдату Богдану Сторожуку!

Музей пропаганди

Відео

0
репостів
0
репостів