Розділ Суспільство

Матері загиблого воїна Процюка Віталія вручили його посмертний орден

Автор 16 лютого 2024, 18:19

Жорстока війна забирає найкращих. Ціна, яку платять військові за мирне небо над нами надто висока. Серед Героїв сучасності - Процюк Віталій Романович, наш земляк, який загинув 18 грудня 2022 року поблизу населеного пункту Золотарівка, Луганської області. Хоробрий захисник, якому 27 січня мало б виповнитися 30 років…

Сьогодні Герой посмертно був нагороджений Орденом “За мужність” ІІІ ступеня. Відзнака була вручена матері загиблого воїна головою Шепетівської РДА Олексієм Глушаковим. Вічна пам’ять Герою!

Процюк Віталій Романович народився 27.01.1994 року в селі Синютки Білогірського району. В 2000 році пішов в Гулівецьку ЗОШ, далі навчався в Славутському ліцеї на математичному факультеті. Після закінчення ліцею поступив в Тернопільський Національний університет на спеціальність - комп'ютерна інженерія, потім – економіст (магістратура) на державній формі навчання.

Працював консультантом з оформлення тендерів в Києві. В перший день війни, 24.02.2022 року, пішов добровольцем в київську територіальну оборону. Спочатку охороняв аеропорт Жуляни, Ірпінь, Бучу, далі Харківська область на кордоні з Бєлгородською областю.

З ТО перейшов в ЗСУ, після чого був переведений в Луганську область.

В серцях рідних, близьких та побратимів Процюк Віталій, позивний Артур, назавжди залишився щирим, розумним, принциповим, цілеспрямованим, відповідальним та справжнім патріотом України. Герої не вмирають, поки пам’ять про них живе…

Білогірська селищна рада

0
репостів
0
репостів