Розділ Суспільство

Слідчі досі розбираються кого поховали у Славуті замість воїна Івана Стасюка

Автор 27 січня 2024, 14:12

26 січня на Новому кладовищі у місті Славута поховали полеглого захисника України Івана Стасюка. У листопаді минулого року його помилково ледь не поховали на Житомирщині.

У полеглому воїнові Романові Богодвидові, якого привезли ховати в Дриглів на Житомирщину, за ДНК-експертизою упізнали військового Івана Стасюка зі Славути, що у Шепетівському районі Хмельниччини. Інформацію про це Суспільному підтвердила сестра Романа Богодвида Аліна Васін та вдова Івана Стасюка Марина Стасюк.

За словами Аліни Васін, 22 січня вона отримала на електронну пошту листа з повідомленням про результати ДНК-експертизи.

"Я писала скаргу на ім'я Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, і зараз мені повідомляють про хід цієї справи. 22 січня мені надійшов лист, в якому було вказано, що тіло, яке нам привезли на поховання, це на 99,9% тіло Івана Стасюка зі Славути. Ми спілкуємося з Мариною Стасюк, я знаю, що зразки на ДНК здавали батьки Івана. І ось прийшло підтвердження, що це на 99,9% — їхній син. По моєму брату ми зараз ще чекаємо офіційну інформацію, поки що її немає", — розповіла Аліна Васін.

1ded5a424bb7cc67
Аліна Васін зі світлиною свого брата Романа Богодвида. Село Дриглів, Житомирщина, 6 листопада 2023 року. Фото: Олена Кучмій для Суспільне Житомир

8de05c5f6617cc29

Роман Богодвид. Село Дриглів, Житомирщина. Фото: Олена Кучмій / Суспільне Житомир

Вдова Івана Стасюка Марина підтведила, що 26 січня вони забрали та поховали тіло свого чоловіка.

"Так, був збіг по ДНК-експертизі. Зробили всі документи, взяли всі дозволи у прокурорів і сьогодні забрали та поховали мого чоловіка Івана Стасюка. Зранку ми виїхали з представниками військкомату на Житомирщину — в селище Гуйва. Приїхали і забрали тіло — нам його показали, перевірили всі документи, все звірили, і віддали нам тіло. Знаю, що по Роману офіційної інформації поки немає, але я просила Аліну, щоб вона тримала мене в курсі, адже наші долі цей час так були пов'язані, і ми вже нечужими людьми стали", — говорить Марина Стасюк.

Що стосується іншого тіла, яке у Славуті у листопаді 2023 року спочатку поховали як Івана Стасюка, то слідчі займаються встановленням особи полеглого воїна.

"Його ДНК внесли в базу, але поки що збігів немає. Ми будемо чекати — може, з'являться родичі, але, якщо родичі не з'являться, все одно будемо встановлювати його особу, аби хоча б якусь табличку з ім'ям та прізвищем можна було вчепити. Ми цієї справи у будь-якому разі не полишимо. Цей воїн теж чиясь дитина, може, й чоловік, батько, брат. Свого ми вже знайшли, але й цього теж не покинемо", — сказала Марина Стасюк.

0
репостів
0
репостів