Розділ Суспільство

На Хмельниччині через сильні пориви вітру знеструмлено 45 населених пунктів

Автор 27 листопада 2023, 11:03
Ліквідація наслідків негоди у Сатанові Ліквідація наслідків негоди у Сатанові ДСНС

У країні вирує негода. Через шквальний вітер, сніг, заметіль знеструмлені 2019 населених пунктів у 16 областях. За даними Міненерго, найскладніша ситуація в Одеській, Миколаївській, Київській областях. Також через негоду фіксуються знеструмлення у Кіровоградській, Полтавській, Черкаській, Сумській, Чернігівській, Донецькій, Чернівецькій, Тернопільській, Херсонській, Запорізькій, Дніпропетровській, Вінницькій та Хмельницькій областях. 

Так, у зв’язку з погіршенням погодних умов (сильних поривів вітру) у Хмельницькій області сталися порушення в роботі електричних мереж, повідомляє заступник начальника Хмельницької ОВА Сергій Тюрін. Він зазначив, що станом на ранок всього відключено від енергомережі - 45 населених пунктів (Хмельницький район – 29, Кам’янець - Подільський район - 16). Без електроенергії залишилися 3872 - побутових споживачів та 118 - непобутових споживачів.

Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Хмельницькій області повідомляє, що з ночі на дорогах державного значення Хмельницької області працює спеціальна техніка.

До ліквідаці наслідків стихії залучено 98 одиниць техніки, з яких: 51 механізм в робочому режимі, 47 в черговому. Для боротьби із зимовою слизькістю витрачено 668 тонн протиожеледних матеріалів. Ускладнення в русі, ДТП та надзвичайної ситуації відсутні.

В звʼязку із продовженням опадів в області, та подекуди збільшенням їх інтенсивності, триває і робота дорожніх спецмашин.

У пріоритеті дороги міжнародного та національного значення, які є надзвичайно важливими для обороноздатності країни та гуманітарним маршрутам.

"З огляду на мінливість погодних умов та ожеледиці на дорогах, просимо водіїв бути уважними та обережними, пересуваючись автошляхами області, не виконувати ризикованих маневрів та перевіряти свої транспортні засоби на готовність до зимової експлуатації, чітко дотримуватись ПДР, зокрема швидкісних режимів, інтервалу та дистанції, що дозволить уникнути ускладнень у русі транспорту та не допустити виникнення дорожньо-транспортних пригод."

Перечекати негоду великогабаритному транспорту можна на майданчиках для відстою транспортних засобів. Карту в розрізі автошляхів можна знайти тут: http://bit.ly/2WsAaZe.

Що стосується погоди, то за даними Хмельницького обласного центру з гідрометеорології, сьогодні очікується невеликий сніг, слабка хуртовина. На дорогах ожеледиця. Прогнозують пориви вітру до 22 м/с, та 2-7° морозу.

Останнє редагування 27 листопада 2023, 11:22
0
репостів
0
репостів