Розділ Суспільство

Сесія міськради: мобілізація, укриття для медичного коледжу, земельні питання, новий водогон, списання майна

Автор 27 жовтня 2023, 15:48

26 жовтня відбулось чергове засідання сесії Шепетівської міської ради, яке провів міський голова Віталій Бузиль. У ході засідання депутати розглянули 58 питань порядку денного.

На початку засідання розглянули блок земельних питань, серед них проекти рішень про надання дозволів на виготовлення технічної документації та розроблення проектів землеустрою, а також про їх затвердження, про передачу на умовах оренди земельної ділянки й укладання договору оренди землі на новий строк, про передачу земельної ділянки у державну власність, проведення експертної грошової оцінки земельної ділянки, а також про припинення права користування земельною ділянкою.

Затверджено Положення з питань мобілізаційної та оборонної роботи апарату міської ради та її виконавчого комітету.

Внесено зміни до комплексної програми розвитку культури Шепетівської громади на 2021-2025 роки у зв’язку зі змінами вартості складових, послуг та товарів.

Відповідно до вимог законодавства та затвердженого міською радою Порядку, на 2024 рік затверджено фінансові плани комунальних підприємств громади у новій редакції.

На 2024 рік затверджено Програму організації суспільно корисних робіт для порушників, на яких судом накладено адміністративне стягнення у вигляді виконання таких робіт на території громади.

У комунальну власність громади безоплатно прийнято 36 планшетів, які Шепетівська міська рада отримала в рамках проекту «Посилене партнерство для сталого відновлення» (Партнерство для сталого розвитку / ПРООН), який впроваджується ПРООН за фінансової підтримки Уряду Швеції. Планшети можуть використовуватися депутатами виключно для підготовки до пленарних засідань міської ради, ознайомлення та роботи з проектами рішень.

Розглянувши звернення комунальних підприємств, Шепетівському РЕП та Шепетівській багатопрофільній лікарні надано дозволи на списання застарілого майна, яке непридатне для подальшого використання.

На 2024-2025 роки затверджено Програму утримання кладовищ, пам’ятників, пам’ятних знаків та меморіальних дощок Шепетівської міської територіальної громади.

Рішенням сесії на баланс Шепетівського підприємства водопровідно-каналізаційного господарства передано нову ділянку відремонтованого водогону по вул. Героїв Небесної Сотні, від будинку №38 до будинку №54.

Задля забезпечення повноцінної реалізації прав співвласників на самостійне управління житловим будинком відповідно до розпорядження міського голови та рішення зборів співвласників, міська рада прийняла рішення про списання з балансу КП «Житлосервіс» дев’яти багатоквартирних житлових будинків.

На 2024-2025 роки продовжено дію Програми для забезпечення виконання рішень суду на 2020-2023 роки. Малозабезпеченим мешканцям громади надано одноразову грошову допомогу.

Внесено зміни до бюджету Шепетівської міської територіальної громади на 2023 рік. Кошти освітянської субвенції з бюджету громади спрямовуються на закупівлю засобів навчання для навчальних кабінетів у школах, для навчання учнів 5-6 класів.

Прийнято рішення про укладання договору між Шепетівською міською радою та Департаментом охорони здоров’я Хмельницької обласної державної адміністрації про передачу коштів з бюджету Шепетівської МТГ на поточний ремонт та доукомплектування найпростішого укриття для населення у Шепетівському медичному фаховому коледжі.

0
репостів
0
репостів