Розділ Суспільство

Шепетівський депутатам подарували 36 планшетів від Уряду Швеції

Автор 24 жовтня 2023, 16:14

24 жовтня в Шепетівській міській територіальній громаді проведено діалогову зустріч «Місцеві ініціативи, спрямовані на ЦСР», в межах проекту «Посилене партнерство для сталого відновлення» ( Партнерство для сталого розвитку / ПРООН), який впроваджується ПРООН за фінансової підтримки Уряду Швеції, що представлений Шведським агентством з питань міжнародної співпраці та розвитку (SIDA).

Проект представили Вячеслав Третяк, регіональний координатор ПРООН у Хмельницькій області та Гаврилюк Ганна Володимирівна, сертифікований тренер ПРООН по програмі «Сталий розвиток для державних службовців».

В рамках проекту «Посилене партнерство для сталого відновлення» виконавчому комітету Шепетівської міської ради надано технічну підтримку, а саме 36 планшетів для реалізації місцевої ініціативи – забезпечення депутатського корпусу сучасними цифровими носіями.

Наразі витратна частина використання паперу для підготовки пленарних засідань міської ради становить 663 594 аркушів на рік. У разі переходу на використання цифрових носіїв для підготовки проектів рішень міської ради, економія на використанні паперу, зношуваності оргтехніки та поновлення роботи картриджів принтерів становитиме 604 035 грн до кінця поточної каденції. В рамках стійкості реалізації проекту, ці кошти будуть спрямовані на подальші цифрові рішення, які призведуть до економії місцевого бюджету.

Проект міської ради «Цифровізація муніципального управління» спрямований на зменшення використання паперових носіїв в Шепетівській міській територіальній громаді (підтримка Paperless). Реалізація проекту спрямована на екологічний свідомий підхід до довкілля та підвищення ефективності муніципального управління через процеси цифровізації.

Серед основних очікуваних результатів – це економія бюджету громади в частині закупівлі паперу на 40%, підвищення рівня доступності інформації управлінцям за додатками до проектів рішень (особливо ті, які містять макетні та графічні елементи: макети тимчасових споруд, кадастрові карти, проекти забудов тощо, що дуже складно вивчати на паперових носіях), а також оперативний доступ до іншої інформації, яка необхідна для додаткового вивчення сесійних питань.

В ході проведення учасники детальніше ознайомилися з Цілями сталого розвитку (ЦСР) та обговорили імплементацію місцевих ініціатив, які спрямовані на ЦСР та їх локалізацію на місцевому рівні. Крім того, важливим є зміцнення спроможності органів місцевого самоврядування для надання якісних та інклюзивних послуг мешканцям громади.

Шепетівська міська рада

0
репостів
0
репостів