Розділ Суспільство

Хмельниччина перша в Україні офіційно впроваджує пілотний проект чат-бот “Укриття”

Автор 03 серпня 2023, 13:18

Пілотний проект є спільною ініціативою Хмельницької обласної військової адміністрації та IT-компанії Stfalcon. Про впровадження чат-боту “Укриття” під час брифінгу розповіли перший заступник начальника ОВА Сергій Тюрін та власник IT-компанії Stfalcon Cтепан Танасійчук, яка власне і є розробником даного чат-боту.

Сергій Тюрін зазначив, що чат-бот “Укриття” виконуватиме дві важливі функції, як для людей, так і для ОВА: по-перше – людина, де б вона не знаходилася, може оперативно знайти найближче укриття (бот допомагає з пошуком найближчого доступного укриття відносно вашої геолокації по усій Україні). По-друге – у телеграм-бот можна відправляти інформацію щодо того чи укриття відкрите та в якому воно стані. Цю інформацію за відповідною розсилкою отримають ОТГ, РВА та ОВА. За словами посадовця, сутність даної розробки полягає не тільки в тому, щоб надати інформацію про найближче укриття, а й для того, щоб встановити спільний громадський контроль і максимально оперативно реагувати на недоопрацювання з боку балансоутримувачів.

Детальніше про те, як працює чат-бот “Укриття” розповів власник ІТ-компанії Stfalcon Степан Танасійчук. Так, під час повітряної тривоги у застосунку “Повітряна тривога” буде “випадати” кнопка “Показати найближче укриття”. Користувач після кліку на кнопку переходить до даного чат-бота, передає йому свою локацію і одразу отримує інформацію про найближчі укриття у радіусі 3 км. За потреби можна одразу прокласти маршрут до укриття.

Хмельницька ОВА

Останнє редагування 03 серпня 2023, 14:04
0
репостів
0
репостів