Розділ Суспільство

Сесія міськради: ремонт "залізничної" поліклініки, усунення прориву дамби, компенсація тарифів, зміни у податках, вуличне освітлення у селах

Автор 23 червня 2023, 15:03

22 червня міський голова Віталій Бузиль провів чергове засідання сесії Шепетівської міської ради. У ході засідання депутати розглянули 47 питань порядку денного. Детальніше про них прозповіли у пресслужбі органу самоврядування.

У блоці земельних питань розглянули проекти рішень про надання дозволів на виготовлення технічних документацій та розроблення проектів землеустрою, а також про їх затвердження, про проведення експертної грошової оцінки земельної ділянки, про передачу на умовах оренди сформованої земельної ділянки та укладення договору оренди землі на новий строк.

Відповідно до змін внесених до програми соціального та правового захисту дітей “Діти Шепетівки” на 2021-2025 роки збільшується фінансування на реалізацію заходів акції для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах “Готуємо дітей до школи”, на придбання шкільних комплектів, а також подарунків до Дня захисту дітей та новорічних і різдвяних свят.

У зв’язку зі збільшенням кількості відряджень для участі збірних команд міської територіальної громади в обласних та всеукраїнських змаганнях збільшено обсяги фінансування по Програмі розвитку фізичної культури та спорту в громаді. Ідентичне рішення прийнято по Програмі національно-патріотичного виховання у зв’язку із проведенням літніх таборів військово-патріотичного виховання молоді та зміною вартості закладених послуг.

Надано дозвіл на передачу Поліклінічного відділення вузлової лікарні ст.Шепетівка з балансу КНП «Шепетівська багатопрофільна лікарня» на баланс та в оперативне управління КНП «Шепетівський Центр первинної медико-санітарної допомоги», для розміщення амбулаторії №5. З метою проведення ремонту в даному приміщенні внесено зміни та доповнення до програми Комплексної фінансової підтримки первинної медико-санітарної допомоги для жителів Шепетівської міської територіальної громади на 2022- 2024 роки.

Розглянувши звернення КНП «Шепетівська багатопрофільна лікарня» депутати внесли зміни про Програми фінансової підтримки медичного закладу, які передбачають проведення реконструкції та капітальний ремонт травматологічного відділення, здійснення харчування пацієнтів, придбання обладнання, повірку та ремонт опалення. Також рішенням сесії Шепетівській багатопрофільній лікарні надано дозвіл на списання застарілого стоматологічного обладнання, яке не придатне для подальшого використання.

Додаток Програми підвищення енергозбереження та енергоефективності громади на 2023-2025 роки доповнено шістьма об’єктами для впровадження заходів з енергозбереження.

Збільшено фінансування по Програмі забезпечення заходів мобілізаційної підготовки міста Шепетівка на 2021-2025 роки на перевезення військовослужбовців до місця проходження служби та на друк бланків.

Задля забезпечення виконання заходів спрямованих на підвищення рівня готовності сил та засобів, мобільності та своєчасного запобігання терористичним, сепаратистським та розвідувально-диверсійним проявам, на вимогу законодавства, затверджено Програму забезпечення національної безпеки на території Шепетівської МТГ на 2023-2025 роки з метою зміцнення матеріально-технічної бази та підвищення продуктивності роботи працівників.

Прийнято рішення про втрату чинності рішення ХХХVІ сесії міської ради VI скликання Про залучення коштів замовників на розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста при встановленні тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності в м. Шепетівка з 1 січня 2024 року, у зв’язку із відміною такої норми на законодавчому рівні.

Розглянувши звернення Асоціації міст України міська рада підтримала звернення до Кабінету Міністрів України щодо погашення заборгованості з різниці в тарифах Шепетівському підприємству теплових мереж.

Додаток до Програми модернізації системи централізованого теплопостачання ШПТМ на 2022-2025 роки доповнено пунктом, який передбачає у 2023 році монтаж зовнішніх мереж модульної котельні по вулиці Судилківська.

Зміни внесені до Природоохоронної програми щодо покращення екологічного стану Шепетівської міської територіальної громади на 2023-2025 роки передбачають виготовлення звіту про стратегічну екологічну оцінку документа державного планування «Стратегія розвитку Шепетівської міської територіальної громади до 2030 року».

Відповідно до змін внесених до Програми благоустрою громади на 2023-2025 роки передбачено будівництво зовнішніх мереж вуличного освітлення сіл Плесна, Пліщин, Жилинці, що включає виготовлення ПКД, експертизу, технагляд і будівельно-монтажні роботи та ремонт водоскидної споруди на штучній водоймі Цукрозаводу, де виникла надзвичайна ситуація місцевого рівня, спричинена проривом дамби.

Затверджено Статут комунального підприємства «Шепетівське ремонтно-експлуатаційне підприємство» у новій редакції у зв’язку із передачею автомобіля на баланс Центру реабілітації для дітей з інвалідністю та відповідно зменшенням статутного фонду, а також через зміну юридичної адреси у зв’язку із перейменуванням вулиці. Рішенням сесії підприємству передали на утримання й обслуговування об’єкти благоустрою громади, що передбачає проведення їх інвентаризації.

Задля забезпечення повноцінної реалізації прав співвласників на самостійне управління житловим будинком відповідно до розпорядження міського голови та рішення зборів співвласників міська рада прийняла рішення про списання з балансу КП «Житлосервіс» одинадцяти багатоквартирних житлових будинків.

Відповідно до вимог законодавства учасники засідання підтримали відшкодування Шепетівському комунальному підприємству водопровідно-каналізаційного господарства різниці в тарифах за послуги з централізованого постачання холодної води та водовідведення за попередні періоди.

Розглянувши клопотання та заяви юридичних осіб та врахувавши необхідність зменшення навантаження на бюджет громади під час воєнного стану депутати відмовили у наданні податкової пільги на сплату земельного податку ряду платників.

Малозабезпеченим мешканцям громади надано одноразову грошову допомогу на лікування.

Для фінансування прийнятих рішень та видатків за програмами внесено зміни до бюджету Шепетівської міської територіальної громади на 2023 рік. Зокрема, кошти спрямовуються на проведення ремонту та технічного обслуговування медичного обладнання відділення анестезіології та інтенсивної терапії Шепетівської багатопрофільної лікарні, придбання матеріалів для поточного ремонту мереж каналізації, туалетної кімнати, коридору й роздягальні, а також ремонт внутрішньої системи опалення ЗДО №4 «Світлячок», на ремонт покрівлі ЗДО №5 «Казка», на поточний ремонт котельні із встановленням та обв’язкою котла, димоходу та зовнішньої тепломережі у Плесенському ЗДО «Пролісок», а також на поточний ремонт огорожі дошкільного закладу. Відповідно до рішення будуть профінансовані послуги по заміні обладнання та налагодження системи відеоспостереження в загальноосвітніх навчальних закладах міста, оновлення дорожніх знаків та встановлення пішохідної огорожі, обслуговування станцій доочистки води, заходи з утримання та розвитку автомобільних доріг та дорожньої інфраструктури, проведення капітального ремонту центральної алеї міського парку культури та відпочинку тощо.

Рішенням сесії громадянам і фізичним особам встановлена нульова ставка або звільнено від оподаткування нежитлових приміщень, а саме господарських (присадибних) будівель, до яких належать літні кухні, сараї, хліви, гаражі, майстерні, навіси, котельні, тощо.

0
репостів
0
репостів