Розділ Суспільство

Виконком: пільгові рейси для сільських територій, ремонти доріг і тротуарів, стенди з воїнами, благоустрій

Автор 24 травня 2023, 17:37

23 травня міський голова Віталій Бузиль провів чергове засідання виконавчого комітету Шепетівської міської ради, у ході якого розглянули 36 питань порядку денного. Детальніше про них розповіли у пресслужбі органу самоврядування.

Затверджено розклад руху автобусів на маршрутах загального користування приміського сполучення Шепетівської міської територіальної громади. Відповідно до рішення з 1 червня вводяться пільгові рейси, на яких у понеділок, середу та п’ятницю здійснюватимуться перевезення громадян, які мають право на пільговий (безоплатний проїзд). Внесено зміни до розкладу руху автобусів на міському маршруті № 9 «Залізничний вокзал – Автостанція». До чинного графіка вводяться перевезення в суботу (вул. Залізнична, вул. Героїв Небесної Сотні, вул. Захисників України, вул. Митрополита Шептицького, вул. Генерала Шухевича, Старокостянтинівське шосе).

Затвердили контингент та мережу учнів мистецьких шкіл «Шепетівська музична школа» та «Шепетівська дитяча художня школа» на 2023-2024 навчальний рік.

Взято до відома інформацію про підсумки проходження опалювального сезону 2022-2023, який був одним із найскладніших для Шепетівської громади.

Після обговорення затвердили проектно-кошторисну документацію на поточний середній ремонт проїзної частини та тротуару вулиці Просвітницької від перехрестя з проспектом Миру до перехрестя з провулком Володимира Кочубея, проїзної частини та тротуару вулиці Січових стрільців від перехрестя з провулком Гоголя до перехрестя з вулицею Гоголя, проїзної частини та тротуару провулка Гоголя від перехрестя з вулицею Січових стрільців до перехрестя з вулицею Шкільною.

Надано дозволи на облаштування благоустрою території біля приміщень магазинів, прибудинкових територій, на облаштування за власні кошти літніх майданчиків за адресами: проспект Миру, 20, вул.Героїв Небесної Сотні, 31, 26-Б, 23-Б та проспект Миру 16-Д.

Розглянувши клопотання Шепетівської багатопрофільної лікарні надано згоду на передачу в оренду нежитлового приміщення, яке розташоване на першому поверсі будівлі дитячої поліклініки та жіночої консультації для розміщення закладу харчування – їдальні для медпрацівників, відвідувачів та пацієнтів.

Присвоєно адресу об’єкту нерухомого майна за межами населених пунктів, а саме складу для зберігання сільськогосподарської продукції з адміністративно-побутовими приміщеннями й ваговою.

Рішенням виконкому погоджено розрахунки втрат Шепетівського комунального підприємства водопровідно-каналізаційного господарства, які виникли протягом періоду розгляду розрахунків тарифів на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення, встановлення та їх оприлюднення.

Після обговорення було затверджено планову мережу закладів загальної середньої, дошкільної та позашкільної освіти Шепетівської міської територіальної громади на 2023-2024 навчальний рік.

Учасники засідання підтримали встановлення на фасаді Плесенської гімназії меморіальної дошки Олійнику Валерію Валерійовичу – випускнику школи, воїну, який загинув 13 серпня 2022 року.

Затвердили Положення про складання акту встановлення факту здійснення догляду за особами з інвалідністю І чи ІІ групи та особами, які потребують постійного стороннього догляду. Затверджено бланк заяви та форму акту, а також склад профільної комісії.

Надано дозвіл для зарахування в Шепетівський центр комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю дітей групи ризику. Прийнято повідомну реєстрацію нового колективного договору і змін та доповнень до чинного колективного договору.

Рішенням виконкому затверджено створення Ради з питань внутрішньо переміщених осіб при виконавчому комітеті Шепетівської міської ради, яка є консультативно-дорадчим органом, що створений з метою захисту прав внутрішньо переміщених осіб, підтримки та захисту переміщеного бізнесу на територію громади.

З метою вшанування пам’яті загиблих учасників АТО/ООС та російсько-української війни, створення умов для національно-патріотичного, військово-патріотичного виховання та громадянської освіти, члени виконкому підтримали проект рішення про виготовлення та встановлення стендів, на яких будуть розміщені портрети воїнів з короткою інформацією про них.

З матеріального резерву виділено пальне для 21 ДПРЧ 5 ДПРЗ та шифер і металопрофіль виконавчому комітету Хмельницької міської ради для допомоги у ліквідації наслідків ворожої атаки.

Прийнято ряд рішень, які були винесені на розгляд виконавчого комітету комісією з питань захисту прав дитини.

0
репостів
0
репостів