Розділ Суспільство

Шепетівчанин вперше в історії молився українською на Міжнародному військовому паломництві

Автор 14 травня 2023, 17:03

Вчора відбулась історична подія. Вперше військові капелани Збройних Сил України отець Ростислав Височан та шепетівчанин отець Василь Боднар під час меси 63-го Міжнародного військового паломництва читали молитву «Богородице, Діво»… українською мовою. Про це повідомила Заступник Міністра оборони України Ганна Маляр, яка й очолювала українську делегацію.

Щороку у Франції збираються військові з військовими капеланами на Міжнародне військове паломництво до Люрду. Цьогоріч тут 14 тисяч військових з 38 країн, – прокоментувала Ганна Маляр, – Мені випала честь очолювати нашу делегацію та бути першим представником керівництва Міноборони України на такому заході за 27 років протягом яких українська громада бере участь у цьому військовому паломництві.

Заступниця Міністра оборони підкреслила, що в цьому році відбувся запуск служби військового капеланства у Збройних Силах України та триває динамічний її розвиток.

Нашій делегації тут багато уваги. Наша прапороносна група йшла першою. За нашу перемогу тут молились. Практично всі підходили до нас із словами підтримки та виголошували «браво Україна», – резюмувала Ганна Маляр.

Отець Василь у себе на сторінці подякував міжнародній спільноті, нашим друзям і справжнім братам, за розуміння, допомогу і молитву.

Останнє редагування 14 травня 2023, 17:18
0
репостів
0
репостів