Розділ Суспільство

Сесія міськради: нові правила благоустрою, перевезення пільговиків, приватизація, ремонт центральної алеї парку

Автор 28 квітня 2023, 13:18

27 квітня міський голова Віталій Бузиль провів чергове засідання сесії Шепетівської міської ради. У ході засідання депутати розглянули 45 питань порядку денного.

У блоці земельних питань розглянули проекти рішень про надання дозволів на виготовлення технічних документацій та розроблення проектів землеустрою, а також про їх затвердження, про проведення експертної грошової оцінки земельної ділянки, про припинення права користування та укладення договорів оренди землі на новий строк.

Відповідно до рішення сесії Порядок відшкодування витрат за надані послуги з медичного обслуговування учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни Шепетівської міської територіальної громади, а саме – перелік  аптек для відшкодування вартості лікарських засобів доповнився ще одним суб’єктом господарювання. Затверджено Порядок розрахунку компенсаційних виплат автомобільним перевізникам, які здійснюють перевезення пасажирів, що мають право на пільговий проїзд на міських та приміських маршрутах загального користування, у новій редакції, що дозволить забезпечити пільговий проїзд пасажирів у всіх населених пунктах громади.

Внесено зміни в Перелік заходів з реалізації Програми заходів національного спротиву Шепетівської міської територіальної громади на 2023 рік, які передбачають організацію та забезпечення навчально-тренувального процесу для навчальних закладів та громадських організацій, які здійснюють національно-патріотичне виховання молоді, дітей і населення.

На виконання вимог законодавства внесено зміни до відомостей відділу у справах сім’ї, молоді та спорту Шепетівської міської ради та затвердження Положення про відділ у новій редакції, зміни щодо відомостей про засновника комплексної дитячо-юнацької спортивної школи відділу у справах сім’ї, молоді та спорту та затверджено Статут Шепетівського міського центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх», зі змінами.

З метою підтримки інтелектуально обдарованої молоді та стимулювання освітян за особливі успіхи у здійсненні навчання й виховання здобувачів освіти, міська рада затвердила відповідні положення про премію за вагомі досягнення здобувачів освіти та освітян у галузі освіти та різних сферах суспільного життя Шепетівської громади.

Інформацію про хід виконання «Програми медико-соціального забезпечення пільгових категорій населення» Шепетівської міської територіальної громади на 2022-2024 роки», взято до відома.

У зв’язку із перерозподілом обов’язків між відділами та управліннями, затверджено Положення про управління економіки, підприємництва та підтримки інвестицій апарату Шепетівської міської ради та її виконавчого комітету, виконавчих органів в новій редакції. Затвердили фінансовий план на 2023 рік Шепетівського комунального підприємства «Шепетівського бюро технічної інвентаризації».

Відповідно до змін внесених до рішення сесії міської ради від 23 грудня 2021 року Про впорядкування продажу алкоголю, протягом строку введення воєнного стану, продаж пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових на території громади буде регулюватися відповідним наказом військового командування та військової адміністрації.

Учасники засідання внесли зміни в рішення Про визначення органу приватизації та затвердження Положення про діяльність аукціонної комісії для продажу об’єктів малої приватизації комунальної власності територіальної громади м. Шепетівка, також затвердили додаток до нього у новій редакції та Перелік об’єктів комунальної власності Шепетівської міської територіальної громади, що підлягають приватизації у 2023 році.

Додаток до Природоохоронної програми щодо покращення екологічного стану Шепетівської громади на 2023-2025 роки доповнено заходами, які передбачають виготовлення паспортів на водні об’єкти.

З метою модернізації та ремонту водопровідного обладнання у селі Плесна збільшено асигнування по Програмі розвитку Шепетівського комунального підприємства водопровідно-каналізаційного господарства на 2022-2025 роки. Передбачається встановлення насосного агрегату та системи частотного регулювання обладнанням, системи диспетчеризації та засобів охоронної сигналізації, перепідключення школи, дитячого садочка та котельні.

Для стимулювання та покращення умов праці працівників, які залучені до робіт із прибирання вулиць, внесено зміни до Програми розвитку комунального підприємства «Шепетівське ремонтно-експлуатаційне підприємство Шепетівської міської ради» на 2022-2025 роки, які забезпечать щоквартальне преміювання працівників.

Після обговорення, внесення доповнень і правок, затверджено правила благоустрою території населених пунктів Шепетівської міської територіальної громади, які встановлюють вимоги щодо благоустрою відповідно до вимог законодавства та нормативно-технічних документів.

Розглянувши звернення Шепетівської багатопрофільної лікарні, рішенням сесії передали та закріпили за комунальним некомерційним підприємством, на праві оперативного управління, житлове приміщення, яке належить до комунальної власності Шепетівської міської ради.

Рішенням сесії на 2023 рік встановлено граничний розмір кошторисної заробітної плати при визначенні вартості нового будівництва, реконструкції, ремонту чи технічного переоснащення об’єктів коштом бюджету Шепетівської міської територіальної громади, комунальних підприємств та установ, кредитів, наданих під державні гарантії, інших джерел фінансування.

Задля забезпечення повноцінної реалізації прав співвласників на самостійне управління житловим будинком, відповідно до розпорядження міського голови та рішення зборів співвласників, міська рада прийняла рішення про списання з балансу КП “Житлосервіс” восьми багатоквартирних житлових будинків.

Інформацію про стан виконання бюджету громади за січень – березень взято до відома. За вказані місяці до бюджету громади надійшло 113,17% від запланованого обсягу доходів, у тому чисті у тому числі : 115, 62% податків і зборів (обов’язкових платежів) та 100,00 % міжбюджетних трансфертів, які були спрямовані на виконання функцій делегованих державою.

Малозабезпеченим мешканцям громади надано одноразову грошову допомогу на лікування.

Рішенням сесії затверджено угоди між Ленковецькою сільською радою та Шепетівською міською радою про перерахунок коштів на трудовий архів, який утримує Шепетівська громада та на придбання туберкуліну для проведення туберкуліндіагностики дітей групи ризику Ленковецької сільської ради КП «КНП Шепетівський Центр первинної медико-санітарної допомоги».

Для фінансування прийнятих рішень та видатків за програмами внесено зміни до бюджету Шепетівської міської територіальної громади на 2023 рік. Кошти спрямовуються на поточні ремонти, придбання металопластикових вікон та будівельних матеріалів для ремонту навчальних закладів громади, на проведення капітального ремонту ліфтів у трьох об’єднаннях співвласників багатоквартирних будинків міста, придбання спортивної форми для участі учнів у спортивних змаганнях, на ремонт центральної алеї парку культури й відпочинку. Серед іншого буде профінансовано капітальний ремонт системи пожежної сигналізації у ЗДО «Світлячок», придбання літератури для поповнення бібліотечного фонду бібліотек громади, придбання транспортних засобів та ремонт покрівлі адмінбудівлі для КП «Шепетівське РЕП».

Останнє редагування 28 квітня 2023, 13:27
0
репостів
0
репостів