Розділ Суспільство

Шепетівські прибічники московського патріархату назвали ПЦУ проміжним етапом у переході до католицтва

Автор 08 квітня 2023, 13:16
Фото 7 травня 2022 року зі зборів громади щодо переходу собору в лоно ПЦУ Фото 7 травня 2022 року зі зборів громади щодо переходу собору в лоно ПЦУ

Протистояння навколо Свято-Михайлівського Собору в Шепетівці досягло свого апогею. Попри рішення громади 7 травня 2022 року про перехід собору в лоно ПЦУ, представники московського патріархату всіляко перешкоджають передачі ключів від храму. Тому сьогодні о 15:00 шепетівчан закликають прийти та підтвердити свій вибір.

Доволі кумедним виглядає виправдання представників московського патріархату в Шепетівці щодо небажання переходу до Православної Церкви України. На сторінці собору вони написали:

"Нам пропонують перейти до ПЦУ. Цього не буде НІКОЛИ! Чому? Тому що ця церква не має нічого спільного з християнством. Вони порушили усі заповіді Божі, усі людські закони і після цього називають себе віруючими, самі себе називають священиками, коли посвята їхня недійсна. Невже не зрозуміло, що ПЦУ- лише проміжний етап у переході до католицтва, під владу Папи, який керуватиме точно не з Києва."

Також вони всіляко заперечують свою приналежність до московського патріархату:

Вже безліч разів повторено, що не існує ніяких доказів, що ми МП. Ми не возимо валізами гроші у Москву, а головне – у перші години війни рішуче засудили агресора і ведемо невпинну молитву за нашу державу, наше військо, за владу. А чи можна назвати патріотами наших опонентів, яку борються не проти Москви і московських попів (які, до речі, існують лише у їхній хворій фантазії), а проти власного народу, найбільш свідомої і законослухняної його частини, а головне – проти самого Бога. Адже наша церква – то тіло Христове. А без Бога перемоги не здобуде ніхто і ніколи.

Доволі симптоматично, що ілюстрували вони таке пояснення російською пропагандиською картинкою, на якій зображена Катерина Єршова. Її приналежність саме до пензля росіян говорить хоча б той факт, якою мовою по периметру вона описана.

340012160 647897827145300 7511286021748295363 n

У російській пропапаганді з Катерини Єршової зараз ліплять мученицю. Вона запам'яталсь кадрами, де вона на колінах молится від час виселення представників московського партріархату з Києво-Печерської лаври.

no image big

До речі, крім того, що вона відома як півча хору Києво-Печерської лаври, вона також відзначилась тим, що у  2021 року взяла участь у проекті російського телеканалу «Спас».

Настоятель Шепетівської парафії Православної Церкви України отець Василь Гетьман закликав сьогодні о 15:00 прийти до Свято-Михайлівського Собору та нарешті виконати волю громади. Московським попам не місце в нашому місті, тим більше в приміщенні громади.

Останнє редагування 08 квітня 2023, 13:57
0
репостів
0
репостів