Розділ Суспільство

Хмельницькобленерго розповіло де найскрутніша ситуація з електропостачанням

Автор 17 листопада 2022, 16:07

Енергетики намагаються максимально систематизувати послідовність (черговість) вимкнень з приведенням відключень до певної закономірності. Але ситуація насправді дуже складна. Якщо не вдасться стабілізувати роботу енергосистеми України, можливі масштабні технологічні порушення, які потребуватимуть значного часу та зусиль на відновлення передачі та розподілу електричної енергії. Про це повідомили у АТ "Хмельницькобленерго".

До погодинних відключень знову додано Графік аварійних відключень. Відповідно до розпорядження НЕК «Укренерго» та зважаючи на доведений обсяг обмеження потужності, в Хмельницькій області застосовано термінові стабілізаційні відключення, які реалізовуються шляхом застосування Графіків погодинних та аварійних відключень одночасно.

Значні проблеми із електричною енергією в Полонській, Славутській, Старокостянтинівській та Красилівській територіальних громадах, у місті Нетішині. Обсяг електричної енергії, що надходить до цих громад суттєво обмежений суміжним оператором системи розподілу. Цього обсягу достатньо лише для живлення об’єктів критичної інфраструктури та короткочасного заживлення споживачів.

Будь ласка, не панікуйте. Енергетики всієї країни прикладають максимум зусиль для стабілізації роботи об’єднаної енергосистеми України. Але їм потрібен час!

Відключення будуть досить частими та на більшу кількість годин. Не потрібно телефонувати, конфліктувати та шукати винних. Ми всі повинні розуміти, що цей колапс виник завдяки ворогу.

Також новлено Порядок застосування черг та Графік погодинних відключень. Радимо ще раз переглянути відповідність населених пунктів та вулиць до черг. 

Зважаючи на критичність стану об’єднаної енергосистеми України, відключення відбуватимуться цілодобово та одночасно по двом чергам. Тобто спочатку відключення стосуватимуться І, ІІІ черг, потім ІІ, IV і далі по колу.

Без названия 2

Відключення будуть по 4 години, але можуть бути і довшими, особливо у разі технологічних порушень в електромережах.

Взагалі Графік погодинних відключень та Порядок застосування черг можуть змінюватися досить часто, можливо й щодобово – це залежить від відповідних розпоряджень НЕК «Укренерго».

Наголошуємо, енергетики працюють безперервно, лагодять електромережі, здійснюють перемикання та прикладають максимум зусиль для того, щоб відключення відбувалися виключно у межах Графіку погодинних відключень.

0
репостів
0
репостів