Розділ Суспільство

У Шепетівці аварійно відключено від електрики кілька районів

Автор 25 жовтня 2022, 18:22

Станом на 18.00 залишаються без електропостачання майже чверть споживачів Хмельниччини. Енергетики в режимі нон-стоп працюють над тим, аби якнайшвидше налагодити належне функціонування системи розподілу електроенергії. Про це повідомив начальник Хмельницької ОВА Сергій Гамалій.

Прошу усіх поставитися з розумінням до ситуації, що склалася, та набратися терпіння, адже лише так ми можемо вистояти у цій війні з енергетичним терором рашистів. Разом з тим, вкотре нагадую усім споживачам, в яких відновлено електропостачання: максимально обмежте використання електроприладів, особливо у пікові години, адже у разі перевантаження енергосистеми будуть застосовуватися стабілізаційні відключення електроенергії, аби запобігти масштабному аварійному її вимкненню.

Наразі у Шепетівці через перенавантаження лінії електропередач, та для проведення регламентних робіт, тимчасово відімкнено від електрики у місті Шепетівка район Шанхай, Пліщинський масив, села Пліщин, Плесна, Жилинці. Про це повідомили у Шепетівській міській раді.

У зв’язку з аварійним відключенням головної підстанції водоканалу від електропостачання, водопостачання у всіх районах міста тимчасово призупинено. Як тільки електромережі запрацюють, вода поде подана до всіх абонентів.

Оновлено: енерго- та водопостачання в Шепетівці відновлено.

Також начальник ОВА повідомив, що наразі енергетики не можуть передбачити, на яких саме лініях може бути застосоване стабілізаційне відключення, оскільки воно є заходом оперативного реагування на критичне перевантаження, тому буде у нашій домівці світло чи ні – це насправді залежить від кожного з нас.

Останнє редагування 25 жовтня 2022, 19:52
0
репостів
0
репостів