Розділ Суспільство

В Ізяславі простилися з захисником України Мосьпаком Юрієм Віталійовичем

Автор 07 жовтня 2022, 09:34

Вчора, 06 жовтня, у Шепетівському районі проводжали в останню путь свого 35-річного новітнього Героя-земляка, молодшого сержанта, бойового медика гірсько-штурмового взводу гірсько-штурмової роти гірсько-штурмового батальйону Мосьпака Юрія Віталійовича. Він загинув 01 жовтня під час штурмових дій на Херсонщині, виконуючи обов’язок перед Батьківщиною. 

"На жаль, війна забирає чимало життів українців - тих, хто мав сенс у житті, хто знав заради чого живе… Щоб зберегти нашу країну, наші сім’ї, родини, майбутнє для наших дітей, гине цвіт нації. Відтак Україна платить дуже високу ціну за незалежність."

Як повідомили у Ізяславській міській раді, Юрій свідомо обрав для себе не простий шлях медика-захисника. Така вже була у Героя вдача — не зміг насолоджуватись мирним життям, коли російські агресори паплюжили його рідну землю.

"Наш захисник був справжньою, світлою людиною, завжди з усмішкою на обличчі та позитивним настроєм. З початку повномасштабного вторгнення російської армії на територію України, наш земляк, будучи медиком, виконував важливу місію - рятував людські життя, полегшував страждання наших воїнів на передовій!

На жаль, «цинічний метал» виявився сильнішим, ніж Юркова жага до життя та за молитви люблячої мами й коханої дружини. Та все ж наш боєць переміг, адже по собі залишив невмирущу пам’ять, добрі справи, а головне — своїх нащадків. Надзвичайно сумно, що ці яскраві промінчики сонця тепер ростимуть без таткової турботи…"

Розділити горе родини, підтримати її добрим словом і схилити коліна на честь воїна-медика, на центральній площі міста Ізяслав зібралися сотні містян, знайомих, друзів, побратимів Юрія, створивши живий коридор і проводжаючи в останню путь свого земляка. Заупокійна служба за загиблим проведена місцевими священнослужителями.

Ім’я героя-медика навіки вписали у “вічний полк” на Алеї загиблих героїв м. Ізяслав. Рідна земля Ізяславщини прийняла тіло воїна під урочистий салют та Гімн України. А вручений родині Героя Державний Прапор України стане цінною сімейною реліквією на згадку про мужність та звитягу молодшого сержанта Юрія Мосьпака.

"Новітній Герой назавжди залишиться у пам'яті тих, хто його знав, мужнім сином українського народу, відважним воїном-медиком та справжнім захисником. Вічна шана Герою!"

За матеріалами Ізяславської міської ради

Останнє редагування 07 жовтня 2022, 09:52
0
репостів
0
репостів