Розділ Суспільство

Сесія міськради: почесні громадяни, бюджет громади, допомога малозабезпеченим

Автор 12 серпня 2022, 13:03

11 серпня міський голова Віталій Бузиль провів чергове засідання сесії Шепетівської міської ради, у ході якого було розглянуто 28 питань порядку денного. Детальніше про них розповіла пресслужба органу самоврядування.

Присутні вшанували хвилиною мовчання загиблих у російсько-українській війні.

На початку засідання розглянули депутатський запит Наталії Собчук щодо набору 10 класу у Шепетівській ЗОШ №1 на 2022-2023 навчальний рік. За результатами голосування запит не набрав необхідної кількості голосів.

Депутати розглянули питання про присвоєння звання Почесний громадянин Шепетівської міської територіальної громади та внесли зміни у положення.

Інформацію про виконання Програми “Громадський бюджет міста Шепетівки на 2018-2020 роки взято до відома, діяльність програми у зв’язку із дією воєнного стану призупинено. В цілому, за всі роки, було подано 32 проекти, а з них переможцями стали – 13. Проте, при реалізації проектів вже у 2018 році виникли труднощі через розбіжності бюджетів проектів поданих авторами з реальними цінами та перевищення загального обсягу необхідних коштів. З першочергових 13 проектів, які були визначеними переможцями, які було потім скорочено до 6, реалізовано 4. На даний час нереалізованим є 2 проекти.

Інформацію про стан виконання бюджету громади за перше півріччя 2022 року взято до відома. За січень-червень 2022 року до бюджету Шепетівської міської територіальної громади доходів надійшло 114,6 % від запланованого обсягу, в тому числі: 120,9 % податків і зборів (обов’язкових платежів) та 99,8 % міжбюджетних трансфертів. Податковий борг до бюджету громади збільшився протягом січня-червня 2022 року на 19,6 %. Заборгованості по захищених статтях бюджету громади відсутні.

Розглянувши протокол засідання профільної комісії, депутати підтримали надання одноразової грошової допомоги малозабезпеченим мешканцям громади.

Рішенням сесії ліквідовано юридичні особи Шепетівської центральної районної бібліотеки ім. Коцюбинського та комунальної організації «Шепетівський районний будинок культури», який не функціонує й існував лише на папері. Бібліотека ж надалі буде працювати в одному приміщенні із міською бібліотекою № 1, скорочення кадрів не відбувається. Наразі проводиться аналіз фондів та їх переміщення.

Внесено доповнення до переліку адміністративних послуг органів виконавчої влади та адміністративних послуг, які надаються через центр надання адміністративних послуг апарату Шепетівської міської ради та її виконавчого комітету.

У блоці земельних питань розглянули проекти рішень про затвердження технічної документації із землеустрою, надання дозволів на розроблення та затвердження проектів землеустрою, про укладення договорів оренди землі на новий строк, зміну цільового призначення та продаж земельних ділянок тощо.

0
репостів
0
репостів