Розділ Суспільство

Селяни на Шепетівщині відмовилися перейменувати вулицю Жовтневу

Автор 08 серпня 2022, 18:37

У селі Лавринівці Ленковецької територіальної громади, що у Шепетівському районі, відмовились змінювати назву вулиці Жовтневої. Аргументували це тим, що у цьому місяці є день людей похилого віку.

Про такий кричущий випадок відмови виконувати Закон "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки" повідомила Громадська організація «Декомунізація.Україна».

Сільський голова Юрій Криворчук  аргументує, що питання перейменування вулиці Жовтневої неодноразово розглядалося на сходах села.

З давніх давен жителі в с. Лавринівці відзначають свято День села 14 жовтня ( на свято Покрови Пресвятої Богородиці ). В селі є діюча церква названа на честь Покрови Пресвятої Богородиці. Село Лавринівці с центральною садибою Старобейзимського старостинського округу №5. Тут розміщені Старобейзимська початкова школа, приміщення Лавринівського ВЗ, Старобейзимський ФАП. Святкування Дня Пошти, вчителя, лікаря теж припадає на жовтень місяць.

Також очільник Ленковецької громади згадав за день захисників і захисниць, яке відзначаємо 14 жовтня, так як в Лавринівцях проживають один інвалід і п’ять учасників АТО.

1 жовтня жителі села відзначають міжнародний день людей похилого віку, а таких в Лавринівцях біля 70%.

Юрій Криворчук у документі зазначає, що питання про перейменування вулиці Жовтневої неодноразово піднімали на зборах села Лавринівці. Він же стверджує, що більшість селян проти зміни назви.

"Враховуючи усі вище згадані події, а також думку жителів села, залишили одній із вулиць назву Жовтнева", — зазначає у листі очільник Ленковецької громади.

297846723 1256635214878651 5433741092278442294 n

"Який крінж", - прокоментували в "Декомунізація. Україна".

0
репостів
0
репостів