Розділ Суспільство

Розпочато передачу гуманітарного вантажу для Шепетівщини від ООН

Автор 14 липня 2022, 18:40

Відповідно до угоди між Хмельницькою ОВА та Всесвітньою продовольчою програмою Організації Об’єднаних Націй щодо здійснення екстреної продовольчої допомоги населенню, яке постраждало в наслідок агресії російської федерації розпочато передачу гуманітарного вантажу для Шепетівського району.

Допомога надійшла у вигляді продуктів харчування — горох та борошно. Продукти харчування будуть розподіленні між громадами Шепетівського району.

Це дуже важлива і суттєва допомога від Всесвітньої продовольчої програми, яка покращить продовольчу ситуацію сімей та допоможе забезпечити харчову безпеку в нашому регіоні.

Довідково: Всесві́тня продово́льча програ́ма (ВПП), або Світова́ продово́льча програ́ма (СПП; англ. United Nations World Food Programme, WFP) — ланка Організації Об'єднаних Націй з питань надання харчової допомоги, найбільший підрозділ гуманітарної допомоги. СПП забезпечує харчами близько 90 мільйонів людей протягом року, 58 з яких — діти. Зі своєї штабквартири, яка розташована в Римі та зі своїх підрозділів, які містяться в понад 80 країнах світу, СПП допомагає людям, які не в змозі забезпечувати харчовими продуктами себе та власні сім'ї.

СПП початково в 1961 році була представлена на конференції Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (FAO), на якій Джордж Макговерн, директор програми Продовольство заради Миру, запропонував створити міжнародну програму продовольчої допомоги. СПП фактично була створена в 1963 ФАО та Генеральною Асамблеєю ООН на трирічний випробувальний термін.

Керівництво СПП здійснюється Виконавчою Комісією, яка складається з 36 країн-членів. Виконавчим директором СПП є Джозеф Ширан, якого було назначено Генеральним Секретарем ООН на 5-ріний термін. СПП нараховує 10587 осіб (2006 рік) штатного складу.

Шепетівська РВА

0
репостів
0
репостів