Розділ Суспільство

Міський голова пояснив чому закрили міжшкільний навчально-виробничий комбінат

Автор 27 травня 2022, 16:39
Міський голова пояснив чому закрили міжшкільний навчально-виробничий комбінат Фото Катерини Іщук

Вчора, 26 травня 2022 року на сесії міської ради Шепетівки було прийнято рішення про ліквідацію Шепетівського міжшкільного навчально-виробничого комбінату. Ця новина неабияк обурила колектив та велику частину шепетівчан.

Свої двері для учнів шкіл Шепетівки комбінат відкрив 16 вересня у далекому 1976 році. 46 років - саме стільки існував наш заклад. За цей тривалий період було підготовлено більше 20 тис кваліфікованих робітників: токарів, столярів, перукарів, водіїв, швачок, обліковців, операторів комп'ютерного набору, малярів, штукатурів, продавців, кухарів. Це був чудовий час. Але, на превеликий жаль, міська влада вірішила, що наш заклад є економічно не вигідним для нашого міста. Хоча тут прекрасна матеріальна база. І можна було б створити МРЦ або надавати професійно-технічну освіту людям. Але це важко, треба напружуватися. Шкода, що руйнувати легше, ніж будувати, шкода, що працівникам МНВК доведеться шукати нову роботу, хоча деякі з них уже передпенсійного віку. Щиро дякую всім, хто був з нами усі ці роки.

Сьогодні на своїй сторінці відреагував міський голова Шепетівки Віталій Бузиль. Він наполіг, що МНВК закрив не він і не сесія міської ради, його закрила держава:

Рішення про припинення діяльності Шепетівського міжшкільного навчально-виробничого комбінату - це не одноосібне рішення місцевої влади (як пишуть експерти в соцмережах)! Комбінати такого типу припиняють своє існування в Україні в цілому, і з вересня 2022 року функціонувати не будуть! Втратив чинність, наказ Міністерства освіти і науки України від 30 листопада 1993 року № 430 «Про затвердження Положення про міжшкільний навчально-виробничий комбінат», зареєстрований у Міністерстві юстиції України 03 грудня 1993 року за № 177.

Матеріальна база ж нашого МНВК буде передана на баланс Шепетівського міського центру науково-технічної творчості учнівської молоді, на базі якого буде розширено гурткову мережу і з вересня відкрито двері новим вихованцям.

Припинення роботи закладу не новина, на законодавчому державному рівні впорядкування цього питання відбувається весь минулий рік. Працівники ШМНВК офіційно попереджені про цей процес ще з 2018 року, щобільше, ми працюємо над максимальним працевлаштуванням фахівців комбінату. Чому присвятив цьому окремий пост. Прикро, коли не зовсім правдиві й не гарні речі пишуть спеціалісти. І тут два варіанти - або відверте маніпулювання неправдивими фактами, або повна некомпетентність у даному питанні. Мене засмучують обидва варіанти, бо є такі фахівці, які працюють з нашими дітьми.

Останнє редагування 27 травня 2022, 16:53
0
репостів
0
репостів