Розділ Суспільство

Міська рада заборонила вивчення російської мови, ліквідувала навчально-виробничий комбінат та призупинила "Громадський бюджет"

Автор 26 травня 2022, 17:49

26 травня, під головуванням міського голови Віталія Бузиля, було проведено XXV сесію Шепетівської міської ради VIII скликання, у роботі якої участь взяли 24 депутати. Розглянуто 25 питань порядку денного. Про це повідомили у пресслужбі органу самоврядування.

Депутати одноголосно підтримали ініціативу щодо передачі з державної у комунальну власність нерухомого майна.

Прийняли рішення про звільнення від орендної плати за майно комунальної власності Шепетівської міської територіальної громади, в період воєнного стану, орендарів, які зараз не використовують приміщення і припинили свою господарську діяльність. Відповідно до звернення управління освіти Шепетівської міської ради - це заклади, які забезпечують харчування у навчальних закладах. Рішення будуть прийматися по кожному конкретному випадку.

В ході сесійного засідання внесено зміни та доповнення до рішення сесії міської ради від 23 грудня 2021 р. № 25 «Про затвердження нормативних документів з питань оренди майна комунальної власності Шепетівської міської територіальної громади».

Депутати підтримали призупинення дії Програми «Громадський бюджет Шепетівської міської територіальної громадина 2021-2022 роки» у зв'язку із воєнним станом.

Далі депутати погодили виділення одноразової грошової допомоги малозабезпеченим мешканцям громади на лікування.

Обранці, відповідно до вимог чинного законодавства, підтримали рішення щодо зміни типу та перейменування Плесенської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Шепетівської міської ради Хмельницької області та затвердження Статуту в новій редакції. Відповідно до вимог законодавства заклад буде функціонувати, як гімназія і буде навчати дітей 1-9 класів.

З метою раціонального та економного використання бюджетних коштів, ефективного використання матеріальних ресурсів та комунального майна депутати підтримали рішення про реорганізацію шляхом приєднання Пліщинського закладу дошкільної освіти (дитячий садок) загального розвитку «Барвінок» Шепетівської міської ради Хмельницької області до Пліщинської гімназії Шепетівської міської ради Хмельницької області як дошкільного підрозділу.

Відповідно до вимог законодавства прийнято рішення щодо припинення діяльності Шепетівського міжшкільного навчально-виробничого комбінату Хмельницької області шляхом ліквідації.

В ході засідання заслухали інформації про хід виконання:

  • програми розвитку фізичної культури та спорту в Шепетівській міській територіальній громаді на 2021-2025 роки;
  • програми «Питна вода на 2021-2022 роки»;
  • програми благоустрою міста Шепетівка, сіл Плесна, Пліщин, Жилинці на 2018- 2022 роки.

З метою забезпечення стабільної роботи комунальних підприємств міської ради в особливий період депутати затвердили Програму «По наданню фінансової підтримки комунальним підприємствам Шепетівської міської ради на період запровадження військового стану на 2022 рік».

Внесено зміни до складу постійно діючої комісії для розгляду питань щодо відключення споживачів від системи централізованого опалення у зв'язку із кадровими змінами.

Опрацювали блок майнових питань і вирішили:

  • передати святкову ілюмінацію «Метеоритний дощ» з балансу КУ «Шепетівський парк культури і відпочинку» на баланс КП «Шепетівське ремонтно-експлуатаційне підприємство» Шепетівської міської ради;
  • передати газонокосарку на баланс КП «Шепетівське ремонтно-експлуатаційне підприємство» Шепетівської міської ради;
  • передати стільці з балансу виконавчого комітету Шепетівської міської ради на баланс Шепетівського міського будинку культури відділу культури Шепетівської міської ради.

Депутати затвердили Програму організації суспільно-корисних робіт для порушників, на яких судом накладено адміністративне стягнення у вигляді виконання суспільно-корисних робіт на території Шепетівської міської територіальної громади на 2022 рік.

Також затвердили Положення про відділ правового та кадрового забезпечення апарату Шепетівської міської ради та її виконавчого комітету.

Далі депутати надали згоду на передачу в безоплатне тимчасове користування Управлінню виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Хмельницькій області частини комунального нерухомого майна по вул. Островського,6 на праві користування чужим майном (сервітуту).

Своїм рішенням депутатський корпус підтримав заборону вивчення російської мови у закладах освіти Шепетівської міської територіальної громади.

Одноголосно прийнято рішення про забезпечення заходів щодо недопущення розколу громади на релігійному підґрунті та спекуляції на віруваннях мешканців в межах громади.

Депутати підтримали рішення щодо розірвання договору оренди з орендарем, який знаходиться на території КНП «Шепетівська багатопрофільна лікарня».

Останнє редагування 26 травня 2022, 18:05
0
репостів
0
репостів