Розділ Суспільство

У Шепетівці вже місяць триває генеральне весняне прибирання

Автор 13 квітня 2022, 18:39

У рамках щорічної всеукраїнської акції «За чисте довкілля», попри важкі часи для країни, на території Шепетівської міської територіальної громади триває генеральне весняне прибирання. Працівники Шепетівського ремонтно-експлуатаційного підприємства та підприємці міста прибирають і впорядковують вулиці Шепетівки.

Міська влада попросила керівників підприємств, установ, організацій, приватних підприємств провести заходи благоустрою, санітарної очистки та озеленення власних, закріплених та прилеглих територій.

Мешканців територіальної громади закликаємо впорядкувати ділянки навколо домогосподарств, прибрати побутове сміття, залишки сухої рослинності, гілля, будівельні матеріали та відходи. Принагідно нагадуємо, що під час воєнного стану спалювання сухої рослинності розцінюються як кримінальний злочин, за який передбачено покарання у вигляді ув’язнення строком від 10 до 15 років з конфіскацією майна. Забороняється самовільне скидання твердих побутових відходів, будівельного сміття, відходів виробництва, грунту, тощо у невизначених місцях.

Працівники комунальних підприємств міста працюють щодня у штатному режимі. Ключові завдання: прибирання міста після зими, благоустрій територій та ліквідація аварійних дерев.

В Шепетівці також тривають роботи з реконструкції вуличного освітлення. Заміна старих типів ламп на сучасні LED світильники розпочалася у грудні 2021 року, роботи тривають.

Проектом заплановано охопити 18 кілометрів 12-ти вулиць міста: вул. Старокостянтинівське шосе, вул. Героїв Небесної Сотні, проспект Миру, вул. Валі Котика, вул. Лісова, вул. Островського, вул. Залізнична, вул. 400-річчя Шепетівки, вул. Судилківська, вул. Українська, вул. Генерала Шухевича та вул. Чкалова.

На головних вулицях протягом останніх місяців відбувалася заміна світильників та прокладання СІБ кабелю, днями перейшли до етапу заміни опор, які вже не підлягають експлуатації.

“Проект зараз охоплює декілька локацій у місті й перебуває на різних етапах: десь відбувається безпосередньо заміна світильників, десь прокладають СІП-кабель. Заміна повністю непридатних опор – теж один з етапів, вчора розпочали заміну на вулиці Старокостянтинівське шосе, продовжимо роботи після покращення погодних умов, “ – коментує міський голова.

В цілому буде замінено на повністю нові більш ніж 800 одиниць світильників потужністю від 30 до 120 Вт. 

“Тарифи на енергоносії постійно зростають, а тому заміна старих ламп це не лише покращення освітлення у нічному місті, а й значне вдосконалення енергоефективності, економія коштів бюджету громади”, – розповідає заступник голови Віталій Янушевський. 

Комунальники також здійснюють обрізку аварійних дерев на території Шепетівської багатопрофільної лікарні.

За матеріалами Шепетівської міської ради

0
репостів
0
репостів