Розділ Суспільство

Уряд скасує всі заходи ринкового та споживчого нагляду, крім регулювання цін

Автор 07 березня 2022, 18:49

Кабінет Міністрів ухвалив рішення, яке дозволяє обласним військовим адміністраціям спільно з Нацполіцією та Держлікслужбою здійснювати контроль за цінами на соціально значущі продукти харчування, ліки та паливо. Про це повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль у відеозверненні 7 березня.

«Уряд та місцева влада активно вживають додаткових заходів, аби стабілізувати ціни на товари першої необхідності», — відзначив Денис Шмигаль та наголосив, що підприємцям не варто намагатися заробити на війні.

Прем’єр-міністр також підкреслив, що вкрай важливим фронтом роботи в умовах війни є забезпечення нормальної роботи об’єктів критичної інфраструктури. Зокрема, тих, які постачають людям електроенергію, тепло та воду.

«Прийняли рішення, що 12 українських ТЕС відтепер зможуть отримувати газ від НАК «Нафтогаз» по ціні 7 грн за кубічний метр. Це дозволить відповідним підприємствам купувати необхідні обсяги блакитного палива, аби стабільно продовжувати роботу та поставляти українським родинам електроенергію, незважаючи на можливі перебої з поставками вугільної продукції, що також дуже важливо», — зазначив очільник Уряду.

На виконання доручення Президента Володимира Зеленського Уряд сформував пакет рішень, які мають підтримати український бізнес під час війни. 

«Ми звільнимо від сплати ЄСВ фізичних осіб-підприємців І та ІІ групи на час воєнного стану та протягом року після його завершення. Звільнимо підприємства та фізичних осіб-підприємців ІІІ групи від сплати ЄСВ за найманих працівників, які були призвані до лав ЗСУ, інших збройних формувань (в тому числі територіальної оборони). Збір буде сплачено за рахунок держави», — підкреслив Денис Шмигаль.

Також Уряд відтермінує сплату податків для всіх підприємств, які не спроможні їх заплатити, та відкладе впровадження РРО для всіх фізичних осіб-підприємців.

«Уряд скасує всі заходи ринкового та споживчого нагляду у всіх питаннях, крім регулювання цін та контролю за ціноутворення. Також вже встановлено мораторій на проведення перевірок всіх видів для бізнесу», — зазначив очільник Уряду.

Прем’єр-міністр наголосив, що всі ці рішення та низка інших додаткових рішень, які необхідні для того, аби цей пакет підтримки запрацював, — уже ухвалені, або будуть ухвалені органами влади найближчим часом.

0
репостів
0
репостів