Розділ Суспільство

Як минула остання доба в області

Автор 28 лютого 2022, 11:07

На ранковому брифінгу начальник обласної військової адміністрації Сергій Гамалій розповів про ситуацію в області та заходи, що вживаються задля протидії російській агресії станом на 28.02.2022.

Сьогодні на Хмельниччині загалом ніч пройшла спокійно, разом з тим вночі лунали сигнали тривоги. Ушкоджень завдано не було.

Мешканців області закликаємо: чітко дотримуватися режимних заходів. Коли ви спускаєтесь в укриття – вимикайте світло в своїх домівках та перекривайте газ.

Рухів військових колон та ДРГ на Хмельниччині не виявлено. Тривають роботи з інженерного облаштування блокпостів з метою недопущення на територію області військової техніки.

Наразі тестується додаток «Повітряна тривога», який був розроблений на наше прохання українськими ІТ-шниками. Зараз додаток тестується для 3 областей: Хмельницька, Вінницька, Рівненська. Планується, що вже сьогодні він запрацює. Про готовність додатка до роботи повідомимо додатково.

Зброю отримають тільки люди, які мають військову підготовку, і цей процес буде суворо контролюватися військовими. На цьому наголосив начальник ОВА Сергій Гамалій, відповідаючи на запитання журналістів.

“Зброю, в першу чергу, отримають тільки ті, хто вміє нею користуватися. Якщо людина, навіть патріотично налаштована, жодного разу не тримала зброї в руках, то просто так її ніхто не видасть. Це може бути небезпечним як для цієї особи, так і для оточуючих. Ми в області хаосу не допустимо,” –  підкреслив очільник адміністрації.

Сергій Гамалій також закликав усіх, хто бажає внести свій вклад у боротьбу з російським агресором, долучатися до добровольчих підрозділів територіальної оборони, які формуються в області.

Останнє редагування 28 лютого 2022, 12:35

Відео

0
репостів
0
репостів