Розділ Суспільство

Сесія міськаради: громадський бюджет, територіальна оборона, ремонт водопроводу, безпритульні тварини

Автор 18 лютого 2022, 14:25

17 лютого під головуванням секретаря міської ради Романа Вознюка відбулось чергове засідання сесії Шепетівської міської ради. Учасники засідання розглянули 68 питань порядку денного.

На початку засідання розглянули депутатські запити та звернення. Депутати підтримали звернення до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2022 рік з метою своєчасного виконання вимог Закону України «Про основи національного спротиву».

У блоці земельних питань розглянули проекти рішень про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж земельних ділянок, про передачу на умовах оренди сформованих земельних ділянок, надання дозволів на розроблення та затвердження проектів землеустрою, про укладення та поновлення договорів оренди землі. Розглянули питання про про продаж земельних ділянок, затвердження умов продажу права оренди земельної ділянки на земельних торгах у формі електронного аукціону.

Депутати взяли до відома звіт міського голови  щодо здійснення державної регуляторної політики апаратом Шепетівської міської ради та її виконавчого комітету, виконавчими органами міської ради у 2021 році та внесли доповнення до Програми соціально-економічного розвитку Шепетівської міської територіальної громади на 2022 рік. А також затвердили обсяг коштів Громадського бюджету Шепетівської міської територіальної громади на 2022 рік у сумі 1 мільйон 300 тисяч гривень.

Серед іншого депутати затвердили Положення про відділ з питань державного архітектурно-будівельного контролю Шепетівської міської ради в новій редакції, Програму з відзначення державних, міських, професійних свят, ювілейних та святкових дат, здійснення  представницьких та інших заходів  Шепетівською міською територіальною громадою на 2022 – 2025 роки та взяли до відома інформацію про хід виконання міської програми розвитку системи  соціальних послуг для сімей та осіб,які знаходяться в складних життєвих обставинах у  Шепетівський міській територіальній громаді на 2021-2025 роки.

Затвердили Програму забезпечення завчасних заходів та підготовки територіальної оборони Шепетівської міської територіальної громади на 2022 рік. Основною передумовою розробки Програми була потреба налагодження стабільного і безперервного виконання завдань планування, організації та всебічного забезпечення заходів підготовки територіальної оборони  місцевого значення. Внесли зміни до Програми шефської допомоги військовим частинам в гарнізоні та по місцям дислокації в зоні проведення операції об’єднаних сил на 2021 – 2025 роки.

Рішенням сесії до штатного розпису Комплексної дитячо-юнацької спортивної  школи внесли ще одну посаду підсобного робітника для прибирання та обслуговування спортивного майданчика за адресою проспект Миру 12-А.

Інформацію про виконання Програми висвітлення діяльності міської ради, її виконавчих органів у засобах масової інформації у 2021 році та виконання Програми «Шкільні перевезення на 2021-2023 роки» взято до відома.

З метою створення умов для реалізації державної політики у сфері пожежної безпеки та цивільного захисту населення затвердили Програму сприяння розвитку добровільної пожежної охорони, популяризації добровольчого пожежного руху в населених пунктах Шепетівської міської територіальної громади на 2022-2026 роки. Після обговорення підтримали проект рішення про затвердження програми Комплексної  фінансової підтримки первинної медико-санітарної допомоги для жителів Шепетівської міської територіальної громади на 2022 – 2024  роки, яка покликана наблизити первинну медичну допомогу на засадах сімейної медицини до мешканців громади, підвищити якість та доступність медичних послуг, поліпшити ефективність фінансування та створити стимули для здорового способу життя населення та здорових умов праці.

Рішенням сесії внесли зміни до Програми «Питна вода» на 2021-2022 роки, які передбачають проведення поточного ремонту водопровідної мережі по вул. Судилківська від № 149 до № 173, та «Природоохоронної програми щодо покращення екологічного стану м. Шепетівка, сіл Плесна, Пліщин, Жилинці  на 2020-2022 роки», відповідно до яких буде проведено поточний ремонт трансформаторної підстанції каналізаційних очисних споруд із заміною технологічного обладнання.

Після обговорення підтримали внесення змін до бюджету громади на 2022 рік. Відповідно до рішення кошти будуть спрямовані на забезпечення урологічного відділення медичним інвентарем, поточний ремонт зовнішньої водопровідної мережі у закладах освіти, на виконання Програми регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами у м. Шепетівка для їх стерилізації, придбання твердопаливного котла в приміщення амбулаторії ЗПСМ с.Плесна та оплату робіт з реконструкції системи киснепостачання КНП «Шепетівська багатопрофільна лікарня. 

А також кошти будуть направлені на утримання та розвиток автомобільних доріг та дорожньої інфраструктури, на виконання «Програми енергозбереження та енергоефективності м.Шепетівка на 2017-2021 рр.» на виготовлення схеми теплопостачання міста тощо.

Затвердили  угоди між Судилківською сільською радою та Шепетівською міською радою  щодо передачі-прийняття із загального фонду сільського бюджету в загальний фонд міського бюджету коштів на відшкодування витрат бюджету Шепетівської міської територіальної громади по наданню публічних послуг жителям Судилківської територіальної громади трудовим архівом.

Розглянувши звернення керівника молодіжної громадської організації «Станиця Шепетівка пласту — національної скаутської організації України» та з метою сприяння всебічному, патріотичному вихованню та самовихованню української молоді прийняли рішення про сплату комунальних послуг молодіжної громадської організації управлінням освіти.

Прийнято рішення про розробку детального плану території будівництва агропромислового парку в м. Шепетівка на території Шепетівської територіальної громади. Відповідно до рішення рекомендовано проведення громадських слухань щодо врахування громадських інтересів  у даному проекті, а мзавершений проект буде надано на затвердження Шепетівської міської ради.

Шепетівська міська рада

0
репостів
0
репостів