Розділ Суспільство

125 тварин на рік зможуть стерилізувати у Шепетівці

Автор 09 лютого 2022, 15:38

Питання опіки над вусолапими безхатченками було і є дискусійним. У Шепетівці відбулася робоча нарада у стінах Шепетівської міської ради за участі авторки проекту «Стерилізація безпритульних тварин» Юлії Димніч та ініціативної групи волонтерів зоозахисників, заступника міського голови Віталія Янушевського, начальників фінансового та житлово-комунального управлінь Василя Дрища та Юрія Гудзика, а також Віталія Стародубова, начальника головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області.

Минулоріч одним із проектів-переможців бюджету участі став проект «Стерилізація безпритульних тварин», який передбачає необхідність фінансової підтримки для забезпечення можливостей реалізації лікувально-профілактичних заходів (зокрема, вакцинування, стерилізація), а також утримання (харчування) безпритульних собак на період їх «перетримки». Кошти передбачені за проектом дадуть можливість волонтерам реалізовувати вищезгаданий проект на території нашої громади протягом декількох років.

На зустрічі було ще раз деталізовано проект, над реалізацією якого планують працювати у 2022 році, узгоджено тариф, відповідно до вимог Держпродспоживслужби, обраховано вартості стерилізації однієї особини, умови та вимоги до післяопераційної перетримки. У ході діалогу було обраховано, що силами Шепетівської ветеринарної клініки за фінансування міської ради буде можливість стерилізації близько 125 тварин на рік. Рішення про обсяг фінансування проекту та хід його реалізації прийматиметься на пленарному засіданні Шепетівської міської ради.

Пресслужба Шепетівської міської ради

0
репостів
0
репостів