Розділ Спорт

В Шепетівці відбувся Street Workout Summer

Автор Ірина Погребняк 15 серпня 2013, 12:25

Другі міські змагання зі стріт-воркауту відбулися в неділю, 11 серпня. На відкритому спортивному майданчику, що неподалік перехрестя проспекту Миру та вулиці Чкалова, зібралося більше 50 послідовників цього доволі молодого виду вуличного спорту. Змагалися в атлетичній майстерності воркаутери з Бердичева, Козятина, Києва, Білої Церкви, Здолбунова, Рівного, Хмельницького, Острога, Костополя, Грицева та з інших селищ Шепетівщини.

Впродовж п’яти годин спортсмени змагалися в силовому й технічному фристайлі, джімбарі (різновид вуличної гімнастики, який поєднує систему специфічних вправ на турніку для підвищення гнучкості тіла. — Авт.), підтягуванні на турніку у різних вікових категоріях, віджиманні на брусах та елемент-таймі (виконання атлетичних та силових вправ на час. — Авт.).

Воркаутери показали досить високий рівень підготовки, однак, у результаті безкомпромісної боротьби було визначено переможців. У силовому фристайлі та елемент-таймі перше місце посів Іван Панько (м. Біла Церква), у технічному — шепетівчанин Сергій Ковальчук, у підтягуванні на турніку — шепетівчанин Назар Козійчук та хмельнича-нин Владислав Кузь. Найкращі результати у віджиманні на брусі показали хлопці з Бердичева Володимир Дроненко та Дмитро Кулик. Оцінювали виступи прихильників вуличного спорту Влад Олейніков, який очолює стріт-воркаутерів у Рівному, Андрій Василишин, учасник шоу «Україна має талант», лідери шепетівського руху воркаутерів Олег Дідук та Олександр Циган. Допоміг організувати змагання Олександр Мельник, Шепетівський міський центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх», надали подарунки переможцям заходу приватний підприємець Галина Веселкова та депутат обласної ради Микола Дячук.

— Організовуючи спортивні змагання зі стріт-воркауту, ми намагаємося залучити молодь до здорового та активного способу життя, — пояснив Олександр Циган, лідер шепетівських воркаутерів. — Кожен учасник в неділю спробував себе в якомусь новому напрямі цього виду спорту, дехто встановив власний рекорд та поділився досвідом із однодумцями. Приємно, що стріт-воркаутом за останній рік зацікавилися дівчата, які в цих змаганнях брали участь у виступах з парної акробатики. Справжнім відкриттям став 11-річний Руслан Поцко із Грицева. Хлопчина показав високий рівень майстерності, за що й отримав грошову винагороду від спонсорів змагань. Незважаючи на хмарну погоду, захід відбувся вдало та цікаво.

Воркаутери не зупиняються на досягнутому, вони подорожують і тренуються, організовують майстер-класи та змагання. Наступною зупинкою на шляху шепетівських прихильників вуличних тренувань стане Рівне. Наприкінці серпня юнаки візьмуть участь у змаганнях області.

Останнє редагування 15 серпня 2020, 13:20

Відео

0
репостів
0
репостів