Розділ Спорт

Шепетівська школа долучилася до експерименту зі зміни фізкультури у школах

Автор 29 грудня 2019, 22:50

Днями вчитель фізичної культури шепетівської школи №1 Олексій Шуляков долучився до Всеукраїнського освітнього експерименту зі зміни фізкультури у школах JuniorZ.

Експеримент триватиме з січня до травня 2020 року – у другому семестрі, а розпочався 26-27 грудня 2019 року в Києві. В освітньому експерименті взяли участь 21 школа з різних областей України. Дослідження проводиться Спортивним рухом Олександра Педана JuniorZ за підтримки дитячого фонду ООН – UNICEF. Результати експерименту стануть основою реформи системи фізичного виховання.

"ЗОШ №1 долучилась до експерименту. Наше завдання, зробити уроки фізичної культури цікавими, безпечними та продуктивними. Олександр Педан особисто взявся за цю справу. Впевнений на всі 100%, разом ми - сила і нас усе вийде", - написав на своїй сторінці у соціальній мережі Олексій Шуляков, вчитель фізичної культури у шепетівській школі №1.

ГО «ДжуніорЗ» має на меті кардинально реформувати уроки фізкультури, це дасть дітям на кожному занятті вибирати вид спорту за їхнім бажанням, а також брати участь у захопливих шкільних змаганнях.

Дослідження спрямоване на впровадження нових видів спорту на уроках фізкультури, надання свободи вибору для школярів та проведення уроків для однієї паралелі. Дітей опитають до та після експерименту, щоб розуміти наскільки їм подобалась фізкультура до змін і після них.

Результати експерименту Спортивний рух JuniorZ та UNICEF передадуть у Міністерство освіти та науки України задля проведення на його основі повноцінної реформи фізичного виховання у школах всією Україною.

Нагадаємо, у вересні цього року команда з чирлідингу Шепетівської загальноосвітньої школи №1 виграла у конкурсі-розіграші від "Juniorz" та "Київстар" та отримала на уроки фізкультури спортивний інвентар нових видів спорту.

Довідково: 

JuniorZ – проєкт Олександра Педана з розвитку спорту серед школярів, який реалізується за підтримки Міністерства освіти та науки України (меморандум МОН від 27.12.2018), Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України, НДУ «Інститут модернізації змісту освіти», Спортивного комітету України, численних національних федерацій з різних видів спорту. 2.12.2019 року рух отримав підтримку Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) – було підписано Меморандум про взаєморозуміння.

За 2 роки роботи команда руху об’їхала 19 міст України, де провела семінари для більше, ніж 2200 вчителів та фестивалі для майже 11 000 дітей. Завдяки співпраці із міськими радами та партнерами руху було закуплене спортивне спорядження більше, ніж на 600 000 гривень.

Останнє редагування 29 грудня 2019, 23:11

Відео

0
репостів
0
репостів