Розділ Спорт

Відбулись змагання кульової стрільби з пневматичної зброї

Автор Володимир ПИПИЧ 24 січня 2019, 21:53

За підтримки Шепетівської Спілки ветеранів Афганістану відбулася командно-особистісна першість ДЮСШ «Колос» з кульової стрільби з пневматичної зброї, яка присвячена 75-й річниці визволення міста і району від нацистів.

Відлуння Другої світової війни уже понад сім десятків років котиться Україною. Жителі країни відзначають пам'ять загиблих та вшановують ветеранів-визволителів, які ще живі. На превеликий жаль, останніх стає дедалі менше...Сьогоднішнє покоління завжди пам'ятатиме, яку дорогу ціну заплачено за визволення краю. Вже у першій половині січня 1944 року було звільнено від гітлерівців населені пункти країни, а 11 лютого – місто Шепетівка. Сьогодні влада, громадські організації не стоять осторонь щодо вшанування тих пам’ятних подій.

Мета змагань – збереження пам'яті ветеранів Другої світової та активізація військово-патріотичного виховання учнів, пропаганда здорового способу життя, а також формування і підготовка збірної команди району до обласних змагань. 
Змагання проходили серед команд сіл Судилкова, Травлина та Пліщина. Загалом у них взяли участь 35 школярів.

Учасники і гості хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих воїнів.

Кращими серед юнаків стали стрільці села Пліщина — Ігор Гуральський, Михайло Савчук, Максим Хавролюк. Серед дівчат найкращими виявились семикласниці Діана Артерчук з Травлина, Яна Куліш з Пліщина та Діана Литвиненко із Судилкова. 
У загальнокомандному заліку перемогли учні села Пліщина, друге місце у юних травлинчан, а судилківчанам дісталося третє місце.

Приємно зазначити, що команду-переможницю тренує учасник бойових дій, воїн-«афганець» Валентин Гриньов, а учасник АТО-ООС Олександр Мельник займається з дітьми у Травлині. Вчитель зі стажем Сергій Вихристюк тренує учнів Судилківської школи.

Призери змагань відзначено грамотами та медалями Шепетівської СВА, а головний кубок переможцям вручено від ДЮСШ «Колос».

Володимир ПИПИЧ, член Шепетівської СВА, учасник бойових дій у Афганістані.

0
репостів
0
репостів