Розділ Спорт

Шепетівчани пробились до фінальної частини чемпіонату України з баскетболу 3Х3

30 липня у Хмельницькому відбувся етап чемпіонату України з баскетболу 3Х3. У категорії «Чоловіки» були команди з Хмельницького, Старокостянтинова, Шепетівки, Дунаївців та Попільньої(Житомирська область), загалом 12 команд. У категорії U-18(хлопці до 18) було 6 команд. Три з Хмельницького, дві з Полонного, одна з Городка. 

Щоб хоч якось збільшити кількість команд запрошувались усі бажаючі пограти, але таких виявилось небагато. Наприклад команда «Не рви кашкет» з’явилась саме таким чином, хлопці приходять пограти на «Авангард» з самого ранку, поки сонце не пече, а тут потрапили на очі очільникові обласної федерації і Денис їх умовив взяти участь у змаганнях. І ця команда зібрана спонтанно перемогла усіх в своїй групі і вийшла у плей-офф з першого місця! Але відверто кажучи група в них була не надто сильно. В групі А грали команди, кожна з яких, за виключенням “OLD STAR”(Дунаївці) могла претендувати на перемогу у турнірі. У групі В команди були усі рівні між собою, але трішки слабші за команди групи А. Але є в цьому і великий плюс, боротьба за вихід з груп була дуже серйозна і щоб забезпечити собі вихід в наступний раунд треба було добряче попрацювати. Та й глядачам було цікавіше дивитись. Приїхав ді-джей, розклав свою апаратуру і пішла жара. Причому справді, спека обіцяла неабиякі перешкоди для тих, хто хоче перемогти, тінь, що падала від дерев стрімко скорочувалась, а купа порожніх пляшок від напоїв миттєво зростала. 

В групах було декілька сенсаційних результатів. Як я вже казав, групу В виграла команда, яка навіть не планувала брати участь. Не попала в прохідну четвірку команда «Попільня», яка непогано виступила минулого року на відбірковому етапі у Полонному. У групі А вразила команда Т-34. Команда, якої взагалі могло не бути. Хлопці приїхали та почали шукати собі центра, коли побачили, що «зайвого» високого немає вирішили, що нема чого й грати. Але в заявку їх внесли, на першу гру вони вийшли, почали грати. З самого початку получили 5:0 від «Один муравей»(команда, що складається з гравців «Феміди»), а потім, що називається, поперло. Хлопці зрозуміли, що без «великого» треба змінити тактику і перемогли «мурав’їв» з рахунком 11:9 закидавши суперника дальніми кидками. Усі хто бачив ту гру лише задавали питання : «Як?». Але бачили б ви, що робилось, коли Т-34 легесенько так проїхався своїми траками по команді з Шепетівки. Слава Крамар та Сергій Шевчук(які у Кубку Дроздова виступають за БК«Новатор») впевнено реалізували декілька дальніх кидків, користуючись тим, що суперник недооцінив їх і дав можливість атакувати з шести метрів. Поговорив після цього з хлопцями, вони самі були трішки приголомшені таким результатом, в перших двох іграх обіграти явних фаворитів змагань! «Один муравей» після поразки зібрався і переміг в усіх матчах, що залишились. Були обіграні і “Gud team” Шепетівка, і Старкон Сіті, і хмельницька команда «Метрополіс». Багатьох зусиль коштували ці перемоги, але найдорожчою ціною далась перемога над аутсайдером OLD STAR (Дунаївці), хлопці брак майстерності компенсували великим бажанням боротись, ну і під час однієї з атак «мурав’їв» так вгатили їх центровому Івану Пащенко, по плечах, що той змушений був їхати з майданчика в травмпункт. 

Після групового турніру командам дали можливість перепочити. На майданчик вийшли команди до 18. Явні фаворити- «Тигри» з Хмельницького(команда складається з гравців «Феміди») перемогли у груповому раунді. Потім у фіналі вони ж перемогли команду з Полонного. Зазначу, що хлопці грали у двох турнірах одночасно. Спочатку у дорослому вони зайняли друге місце в групі В, потім зіграли ще 5 ігор у своїй віковій категорії, а потім ще 2 матчі у плей офф у U-18 та ¼ у дорослих, де пацани вже просто не могли фізично протистояти команді Гудими з Шепетівки. Але все одно вони були щасливі, отримавши чергову перемогу. Нагадаю, що ці хлопці за рейтингом у своїй категорії четверті по Україні, це більш ніж вагоме досягнення! Другими стали хлопці з Полонного, під керівництвом свого незмінного наставника Вільгельма Багинського. У матчі за третє місце зустрілись команди «Warriors» (Городок) та Twix (Хмельницький). Кріс, гравець хмельницької команди, витащив цю гру для своїх партнерів і хмельничани взяли бронзу. Хочу сказати, що хлопці з Городка дуже сподобались. Пам’ятаю, якими малими вони приїзджали колись, в супроводі свого тренера. А тепер виросли і їздять самі, плюс дуже сильно виросли у грі. Приємно, що ви займаєтеся баскетболом далі, ваш прогрес помітно, так тримати!

Розповім і про свій перший досвід. Я на фінальних матчах U-18 виконував обов’язки помічника судді. Слідкував за часом та вів протокол. Що хочу сказати-це пекельна робота! Але якщо виконувати ії правильно. Дуже важко сидіти і спостерігати лише за відліком часу або грою, якщо навколо стільки всього цікавого! А бувають же такі ігри, коли все навколо цікавіше за гру! :) Важко не відволікатись. А можна взагалі гаву зловити і не записати, наприклад, забиті очки. Секретарі та у вас можливостей вплинути на результат гри на порядок більше ніж у суддів! :) І справді щирі слова вдячності тим, хто сумлінно виконує свої обов’язки за столом! 

У конкурсі слемданків прогнозовано переміг Сашко Печенога. Він нарешті отримав приз своєї мрії! 

Почались матчі на виліт. І одразу несподіванка. Команда Тяп-Ляп (з гравців ХНУ), яка зайняла 4 місце в групі не залишилась на турнірі, не знаю чи хлопці вирішили, що не пройшли далі, чи просто не хотіли чекати, а пауза між груповим раундом і раундом плей-офф справді була трішки затянута, але вони просто зібрались і пішли додому. Ну яка назва, така і команда, пожартував хтось з глядачів. Завдяки цьому команда «Один муравей» вийшла у півфінал. А от іншим командам довелось таки грати свої ігри. І як підтвердження того, що команди з групи А були сильнішими стало те, що у півфінал вийшли саме 4 команди з цієї групи. У півфіналі «Gud team» спочатку поступався «мурав’ям» але зміг перемогти. У Т-34 остаточно закінчилось пальне і Старкон Сіті впевнено подолав опір гречанських танкістів. В матчі за 3-є місце «Один муравей» не повторював своїх помилок і здобув бронзу, Поворознюк грав так, що здавалось він грає одночасно за дві команди, бо тільки його і було помітно. Т-34 знову відзначився кількома влучними двоочковими кидками, але сил на те щоб наздогнати Дениса в них не вистачило. А от в грі за перше місце Старкон Сіті не зміг гідно протистояти супернику. Один Ярослав Руднєв боровся до останнього, за що його навіть відзначила мама одного з членів команди суперника :).

Шепетівська команда Віталія Гудими «Gud team» з другої спроби перемогла у відбірковому етапі чемпіонату України з баскетболу 3Х3. А перед цим, так само у Хмельницькому вони здобули друге місце, хлопці будуть тепер грати у фінальній частині чемпіонату України. З чим я їх і вітаю! А сам Віталій отримав приз як кращий гравець турніру. І справді, Віталій не тільки активно виборював перемоги на майданчику, він і поза ним є лідером для своїх молодших партнерів. Я спостерігав, як він показував їм якісь вправи, вони разом робили розтяжку, Віталій справжній тренер для своїх хлопців, величезна заслуга в цій перемозі належить саме йому. Браво, Гудима!

Приз найкращому снайперу дістався одному з гречанських танкістів, Славику Крамару з Т-34. Це викликало шквал бурхливих емоцій у його команді, тому що пацики хотіли за звичкою віджати якийсь цінний приз, але раптом їм дісталась статуетка. Таким чином усі команди, що дійшли до кінця отримали свої нагороди. І це є найбільша справедливість, бо як правильно сказав Денис Поворознюк: «Баскетбол у тридцятиградусну спеку, це вже не баскетбол-а кроссфіт!».

Останнє редагування 05 серпня 2017, 18:57

Відео

0
репостів
0
репостів