Розділ Спорт

Завершився турнір з футболу 8х8 серед чоловічих команд любителів

Автор Олександр Мельник 06 червня 2016, 13:02
З 24 травня по 2 червня на стадіоні «Локомотив» шість команд змагалися за право називатися кращою командою нашого міста з футболу 8х8, а саме команди: «Вимпел» (ШВК№98), «Локомотив» (Локомотивне депо), «Ірбіс» (збірна команда любителів), «Цукровик» (команда любителів району цукрового заводу), «Феміда» (також збірна любителів) та команда гостей «Горинь» з м.Ізяслав.

1 тур

При жеребкуванні команди були поділені на дві групи:

Група «А»
  1. Локомотив
  2. Ірбіс
  3. Феміда
Група «Б»
  1. Вимпел
  2. Горинь
  3. Цукровик
За підсумками ігор в групі визначаються дві кращі команди, які потрапляють до півфіналів.

Турнір відкрився грою між командами «Ірбіс» та «Феміда».  Команди постійно беруть участь в різноманітних міських змаганнях з футболу. Можна сказати, що вони вже створили свою невеличку футбольну історію в цілому та в матчах між собою також. Гра, що відбулася, стала ще однією цікавою сторінкою футбольної історії даних команд.  Фаворитом зустрічі вважалася команда «Ірбіс», але, незважаючи на це, першими зуміли відзначитися гравці команди «Феміда». На 10 хвилині гол забив Нагорняк Валентин. До кінця першого тайму «Феміда» мала ще декілька гарних можливостей збільшити рахунок. Так, в одному з моментів гравець нападу не зміг один на один переграти воротаря команди «Ірбіс». Здалося, що гравці команди «Ірбіс» були трохи спантеличені таким розвитком подій і хоча і мали декілька можливостей щоб зрівняти рахунок, але виглядали розгубленими та й воротар «Феміди» «був на висоті». В другому таймі гравці команди «Ірбіс» вже вийшли більш зібраними та зосередженими. «Феміда» розпочала гру від оборони.  На 10 хвилині другого тайму «Ірбіс» заробляє небезпечний штрафний перед карним майданчиком суперника. Штрафний завершується автоголом: «відзначився» Нагорняк Валентин. Дана ситуація на деякий час вивела команду «Феміда» з рівноваги, що призвело до нових гольових моментів біля їхніх воріт. Один з таких моментів на 21 хвилині другого тайму завершився голом. Гол забив Царук Євген. Рахунок став 2-1 на користь команди «Ірбіс».  Після цього «Феміда» знову заграла: знову був змарнований вихід один на один та, за гру рукою, не реалізований пенальті на 26 хвилині другого тайму (9-ти метровий штрафний удар). Не писані закони футболу суворі та всі їх знають: «Коли не забиваєш ти – забивають тобі». Так і сталося. На заключній хвилині гри «Ірбіс» провів третій м’яч. Голом відзначився Крайчинський Микита. Пісумковий  рахунок гарної та цікавої гри 3-1 на користь команди «Ірбіс».  

Першу гру у групі «Б» грали команди «Цукровик» (команда любителів району цукрового заводу, а саме вулиці Старокостянтинівське шосе) та команда гостей «Горинь» з міста Ізяслава.

Гра також проходила у цікавій та безкомпромісній боротьбі. Хотілося б відзначити, що команда «Цукровик» зібрала численну вболівальницьку аудиторію, яка гучно підтримувала їх протягом усієї гри.  Але перейдемо до самої гри. Видно було, що гості хотіли розпочати гру в спокійному руслі, трохи вивчити суперника,  але цукровики вже з перших хвилин влаштували навалу на ворота горинців, створили декілька небезпечних моментів та на 5 хвилині Рибачук Віктор вивів свою команду вперед. Цукровики повели 1-0.  Після цього гра прийняла більш відкритий характер: м’яч майже не затримувався в середині поля.  А вже на 15 хвилині після навісу у штрафний майданчик цукровиків, головою відзначився Шепанський Денис. Рахунок став рівний - 1-1. В подальшому команда з Ізяслава перехватила ініціативу та стала більше володіти м’ячем. Дана перевага вилилася у забитий ними м’яч на 5 хивилині другого тайму. Гол на свій рахунок знову записав Шепанський Денис. В подальшому горинці продовжували більше володіти м’ячем, створювали гострі моменти біля воріт суперника. Цукровики, в свою чергу, також не відсиджувалися біля своїх воріт, намагалися контратакувати, що також призвело до декількох гарних моментів для взяття воріт суперника. А в останні хвилини матчу, як і на початку, підтримані вболівальниками, гравці команди «Цукровик» пішли на останній штурм і на 58 хвилині після швидкого проходу по правому флангу та передачі у штрафну суперника зуміли зрівняти рахунок – 2-2. Такий важливий для них гол забив Шуляк Павло. Підсумковий рахунок гри 2-2 – нічия. Гарна гра достойних команд.

2 тур

У другому турі зустрічалися команди «Локомотив»-«Ірбіс» та «Вимпел»-«Горинь» (м.Ізяслав).

Обидві гри пройшли у цікавій, напруженій, а подекуди і жорсткій чоловічій боротьбі.

Першими в боротьбу вступили команди «Локомотив» (локомотивне депо) та «Ірбіс». Ще не встигли глядачі зайняти своїх місць, як вже на другій хвилині гри після навісу у воротарський майданчик, майже з лінії воріт, голом відзначився гравець команди «Локомотив» Мельник Назар. Після пропущеного голу, гравці команди «Ірбіс» відразу створили декілька небезпечних моментів, але щоразу м’яч проходив або повз ворота, або на місці був воротар команди «Локомотив».  До кінця першого тайму малюнок гри виглядав наступним чином: територіальною перевагою володіла команда «Ірбіс», «Локомотив» намагався грати більше від оборони та на контратаках. Зважаючи на принциповість протистояння між цими суперниками, гра була жорсткою, суперники не жаліли ні себе, ні опонентів.  У другому таймі мало що помінялося, хіба що після 40 хвилин такої гри, стомлені гравці команди «Ірбіс» все менше поверталися з атак на захист своїх воріт, що давало можливість локомотивцям створювати нові гарні моменти для взяття воріт суперника. Але щонайменше 3 таких виходи один на один з воротарем були ними змарновані. В кінці гри «Ірбіс» пішов на останній штурм воріт суперника, створив декілька можливостей, але ворота команди «Локомотив» залишилися «сухими».  Підсумковий  рахунок гри так і залишився 1-0 на користь команди «Локомотив».

У другому матчі дня «Вимпел» (ШВК №98) приймав гостей команду «Горинь» з м.Ізяслав. На початку гра виглядала рівною, можливо, за незначної переваги команди «Вимпел», враховуючи їх статус, як команди, що грає на своєму полі. Гості ж, як і в матчі з цукровиками, розпочинали спокійно та намагалися вивчити суперника.  На 12 хвилині гри арбітр не зараховує м’яч у ворота ізяславців: порушення правил в боротьбі. А вже через три хвилини, завдяки індивідуальним діям Свірщука Романа, який зумів обіграти двох захисників та чітко поклав м’яча в ближній кут воріт, команда «Вимпел» все ж таки вийшла вперед – 1-0. Та не довго протрималася їхня перевага. Ізяславці різко збільшили темп гри, створили декілька небезпечних моментів і на 25 хвилині гри гарним ударом з поза меж штрафної, з центру, прямо у дев’ятку відзначився Проць Віталій. Рахунок став рівний – 1-1.  Ізяславці продовжували шукати щастя біля воріт суперника і після декількох невдалих моментів на 34 хвилині гри зуміли вийти в перед. На добиванні чітко зіграв Євсєєв Максим. 2-1 на користь команди «Горинь». Після цього «Горинь» стала більше грати від оборони, тоді як «Вимпел» перейшов спочатку до позиційних атак, а наприкінці гри і на повний штурм воріт суперника. В одній з таких атак, за декілька хвилин до кінця основного часу, вимпелівці заробили пенальті (9-ти метровий штрафний удар), який чітко реалізував Українець Дмитро. І хоча після цього вимпелівці мали ще 2-3 гарні моменти для взяття воріт суперника, рахунок гри не змінився - бойова нічия  2-2.

3 тур

Заключний тур в групах розпочався грою між командами «Локомотив» та «Феміда». Якщо команду «Локомотив» в даній зустрічі для виходу у півфінал влаштовувала навіть мінімальна поразка, то «Феміда» повинна була тільки перемагати. Тому вже з перших хвилин гравці команди «Феміда» пішли в атаку і вже на 8 хвилині зустрічі рахунок став 1-0 на їх користь. Гарним проходом лівим флангом та ударом з поза меж штрафної відзначився Забейда Олександр. Після цього гра перемістилася більше до центру, а пізніше і взагалі до воріт «Феміди»: «Локомотив» проводив затяжні позиційні атаки, хоча і без акцентованого заключного удару; «Феміда» грала на контратаках, щонайменше дві з яких могли завершуватися новим взяттям воріт команди «Локомовив».   Другий тайм знову розпочався з атак команди «Локомотив», що вже на 37 хвилині гри призвело до голу. Відзначився Мельник Назар. Не пройшло і десяти хвилин, як почин свого товариша підтримав Катревич Іван – 2-1. Завершальну крапку у цій грі поставив Яніцький Віталій, який з поза меж штрафної красивим ударом у правий кут встановив остаточний рахунок гри – 3-1 на користь команди «Локомотив». І хоча до кінця гри ще був час, але щось змінити у гравців команди «Феміда» вже не було сил. Знову змарновані дуже перспективні моменти не дають команді «Феміда» досягнути позитивного результату.

У заключній грі групи «Б» зустрічалися команди «Цукровик» та «Вимпел». Обидві команди для проходу до півфіналу влаштовувала або перемога, або нічия з рахунком 3-3 та більшим.  І хоча в грі була забита парна та велика кількість голів, результат зустрічі був зовсім не нічийним. 8-2 з таким рахунком «Вимпел» в цей вечір святкував свою перемогу. Рахунок зустрічі  відображає те, що відбувалося на полі. Голи за «Вимпел» забивали: Назарук Олександр (1шт.), Свірщук Роман (2шт.), Гагун Роман (2шт.) , Артерчук Дмитро, Українець Дмитро та першим був автогол від цукровиків. За «Цукровик» забивали Самков Віктор та Торбенко Віктор.

Фінальна частина

Після групового етапу у півфіналах мали зустрітися команда «Локомотив», яка посіла перше місце у групі «А» та «Горинь», яка посіла друге місце у групі «Б». Відповідно у другому півфіналі зустрічалися команди «Вимпел» та «Ірбіс». Нажаль, команда «Горинь» не змогла продовжити участь у турнірі  і замість неї у півфінал пройшла команда «Цукровик».  

Перший півфінал видався багатим на голи. Вже з самого початку локомотивці заволоділи ініціативою та почали насідати на ворота цукровиків. Ті ж в свою чергу намагалися відповідати контратаками. Але на 20 хвилині гри, завдяки індивідуальним діям Темнюка Миколи, "Локомотив» вийшов у перед – 1-0. Цукровики не забарилися з відповіддю і у найближчій контратаці забили гол, нажаль для них і їхніх уболівальників, суддя не зарахував взяття воріт.  В подальшому цукровики стали більше розкриватися, йти великими силами вперед, що дало більше простору у нападі для швидких, технічних та більш досвідчених гравців команди «Локомотив». І вони цим сповна скористалися: вже до кінця першого тайму рахунок став 4-0 на користь «Локомотива», а фінальний свисток зафіксував рахунок 7-0 на користь команди «Локомотив». Голи забивали: Темнюк Микола (4 голи), Мельник Назар, Яніцький Віталій та Хохолуш Володимир.

Слід зазначити, що протягом усієї гри цукровики продовжували боротися, намагалися забити хоча б м’яч престижу і мали для цього не один момент, але фортуна в цей вечір була не на їхній стороні.

Другий півфінал видався більш інтригуючим. Вже на 2 хвилині гри воротар команди «Вимпел» мусив виконувати свої прямі обов’язки: гарним сейвом відвівши загрозу від воріт своєї команди.

В подальшому вимпелівці перехопили ініціативу, заволоділи територіальною перевагою та вже на 27 хвилині вели з рахунком 2-0. Голами відзначились Назарук Олександр та Свірщук Роман.  Перший тайм так і закінчився з рахунком 2-0.

З початком другого тайму гравці команди «Ірбіс» відразу пішли у перед і вже на 32 хвилині, тобто на 2 хвилині другого тайму, зуміли відіграти один гол. Це Крайчинський Микита замкнув головою дальню передачу свого напарника. Малюнок гри у другому таймі виглядав наступним чином: «Ірбіс» атакує великими силами, «Вимпел» грає на контратаках. Обидві команди мали багато гольових моментів, а воротарі обох команд виконали чимало роботи. Але в цей вечір сильнішою була команда «Вимпел», яка в підсумку перемогла з рахунком 3-1. Остаточну крапку у цій грі поставив на 57 хвилині Гагун Роман.

Наступного дня за третє місце зустрічалися команди «Ірбіс» та «Цукровик». Підсумковий результат зустрічі 4-1 на користь команди «Ірбіс». Гра проходила за переваги ірбісівців; цукровики знову втратили дуже багато гарних гольових моментів, м’яч по-зрадницьки просто не йшов у ворота, а свій єдиний гол вони зуміли забити лише дальнім пострілом з середини поля прямо у дев’ятку.

Отже бронзовим призером турніру стала команда «Ірбіс».

Фінал видався видовищним та відповідав усім канонам жанру. Забігаючи наперед скажемо, що інтрига трималася довше ніж п’ять післяматчевих пенальті, пробитих кожною командою по закінчені основного часу.

Гра розпочалася з атак «Локомотива» і після декількох гарних моментів вже на початку гри Темнюк Роман зумів вивести свою команду у перед. Але буквально відразу Гагун Роман у сольному проході по правому фланзі зумів втікти від захисника та вийти один на один з воротарем – рахунок став рівним 1-1. Гра поступово вирівнялася, боротьба проходила в основному у центрі поля. Незначна ігрова перевага, що виникала, у різні проміжки часу переходила від однієї команди до іншої.  Гра усіх тримала в напружені. Можливості для взяття воріт мали обидві команди. Однією з таких можливостей на 26 хвилині зуміли скористатися гравці команди «Локомотив», коли після кутового свій момент реалізував Максимчук Микола. «Локомотив» повів - 2-1.  Але знову не довго «Локомотив» був попереду. Вже на початку другого тайму (32 хв.) свій черговий сольний прохід продемонстрував Гагун Роман, який, вже тільки по лівому фланзі, зумів пройти захисників та реалізував вихід один на один. Рахунок став рівним - 2-2. До  кінця гри обидві команди мали гарні моменти щоб вирвати перемогу у основний час, але рахунок залишився не змінним. За регламентом у даному випадку команди повинні були пробивати пенальті (дев’ятиметрові штрафні удари). За підсумками перших п’яти таких ударів кожною командою рахунок знову був 2-2, тільки вже по пенальті.  Загалом кожною стороною було пробито по сім дев’ятиметрових штрафних удари. Першими помилилися вимпелівці, але останніми помилилися локомотивці.  Пенальті завершилися з рахунком 4-3 на користь команди «Вимпел», яка і стала переможцем змагань.

Вітаємо команду «Вимпел» з нелегкою перемогою у грі з чудовим суперником.

Команда-переможець нагороджена кубком відділу та центру.

Кращим гравцем турніру визнано гравця команди «Локомотив» Панасюка Юрія, який був відзначений кубком від команди «Вимпел».

Змагання організовано та проведено спільно відділом у справах сім’ї, молоді та спорту та Шепетівським міським центром фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх».
Фотозвіт із турніру
0
репостів
0
репостів