Розділ Спорт

Відбувся міжрегіональний турнір з шахів, присвячений 68-ій річниці визволення м.Шепетівки від німецько-фашистських загарбників

Автор 15 лютого 2012, 14:54

11 лютого у стінах шахового клубу «Дебют» ДЮСШ знову зібралося чимало любителів шахів для участі у турнірі з швидких шахів, присвяченому 68-ій річниці визволення м.Шепетівки від німецько-фашистських загарбників. У нашому місті дані змагання проводяться вже вчетверте поспіль і давно набули статус традиційних.

 

Цього року організаторами турніру виступили Шепетівський міський центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» спільно з відділом у справах сім’ї, молоді та спорту та за підтримки Федерації шахів м.Шепетівки.

Поряд з шепетівськими любителями шахів на турнір завітали представники з м.Острога та смт.Оженіно (Рівненська область), м.Нетішина, м.Славути, м.Старокостянтинова, м. Полонного, смт. Білогір’я та м.Хмельницького. Загалом у змаганнях взяли участь 30 любителів гри. Нажаль це максимальна кількість людей, яку може вмістити наш клуб.

Турнір проводився за швейцарською системою у 7 турів. Кожний учасник отримував 15 хв. до кінця партії. Хоч змагання, як завжди, пройшли у дружній та теплій атмосфері, але це нівякому разі це не зменшило напруги боротьби за шаховими дошками. В підсумку, лише додаткові показники визначали переможів та призері змагань. Від виконавчого комітету міської ради було встановлено шість основних призів та два додаткових (за кращий результат серед юнаків та ветеранів). Загальний призовий фонд турніру склав близько тисячі гривень.

У підсумку перше місце з 6,5 очками посів діючий чемпіон Хмельницької області майстер спорту Нечаєв Андрій (м.Старокостянтинів), другим з таким же результатом став кандидат у майстри спорту Разін Вадим (м.Хмельницький), третє місце, лише за додатковими показниками, з результатом 5 очок виборов кандидат у майстри спорту Іванов Андрій (м.Нетішин), випередивши представника нашого міста кандидата в майстри спорту Ковбасюка Геннадія. Символічно, що кращим серед ветеранів став підполковник у запасі Авгітов Михайло. Кращим серед юнаків став учень 9 класу НВК№1, вихованець ДЮСШ Кавун Євген. Принагідно хотілося б привітати його з чудовим результатом, продемонстрованим ним недавно на змаганнях у м.Здолбунові, де зібралися усі найсильніші предствники Рівненської області. Женя посів п’яте місце з 58 учасників, зазнавши лише однієї поразки у 9 турах та виконавши норму кандидата в майстри спорту.

Усі призери змагань були нагородженні грамотами та, як вже зазначалося вище, цінними призами. 

Після основного турніру відбувся бліц-турнір з шахів (5 хв. до кінця партії кожному учаснику). В бліц-турнірі взяло участь 14 учасників. Перше-друге місця поділили Іванов Андрій та Янюк Володимир (м.Шепетівка), які набрали по 11,5 очок. Третє-четверте місце поділили Кавун Євген та Іванов Олександр (м.Нетішин), які набрали по 11 очок.

Протягом турніру усі учасники могли попити гарячого чаю чи кави, які люб’язно приготували їм організатори змагань. Отже, мороз не став на заваді в організації чудового шахового свята у нашому місті.

sportinshepet.at.ua

0
репостів
0
репостів