Розділ Спорт

Відбувся турнір з шахів з нагоди Новорічних свят

Автор Олександр Мельник 05 січня 2015, 16:08
Щороку в нашому місті спортивний рік відкривається новорічним турніром з шахів. Доречі, закривається спортивний рік також шахами – Чемпіонатом міста серед чоловіків.
Невеличка довідка. Вікіпедія, коротоко, але точно дає характеритику шахам, як одній з найрозповсюдженіших спортивних ігор сучасності. Гра поєднує в собі елементи мистецтва (уяви), науки (логічно-точний розрахунок) і спорту. Шахи мають виховне значення: сприяють розвитку концентрації уваги, вміння долати труднощі та планування власних дій, логічно мислити. Оскільки у грі в шахи виявляються особливості людської особистості, вони використовуються у якості моделі наукових досліджень в психології та педагогіці. Також використовуються для моделювання систем штучного інтелекту.

Цього року гарна традиція знову була збережена: вже другого січня в міському шаховому клубі «Дебют» зібралися любителі шахів щоб позмагатися між собою у вправності гри у блискавичні шахи. Участь у турнірі прийняли 12 шахістів, двоє з яких представляли місто Полонне. Змагання проводилися за коловою системою у два кола. Контроль часу – 5 хвилин кожному учаснику до кінця партії. Турнір пройшов у дружній новорічній атмосфері. Переможцем змагань став кандидат в майстри спорту Янюк Володимир (набрав 20 очок з 22 можливих), який знову підтвердив свій високий рівень гри. Друге місце посів кандидат в майстри спорту Ковбасюк Геннадій, який також набрав 20 очок, але в особистій зустрічі поступився переможцю. Третє місце виборов шахіст з м.Полонного Ліпінський Леонід (16 очок). Кращим серед ветеранів з 12½ очками став Охрімець Віктор.

Призери змагань нагороджені грамотами.

Змагання організовано та проведено спільно Шепетівським міським центром фізичного здоров'я населення «Спорт для всіх» та Федерацією шахів м.Шепетівки.
0
репостів
0
репостів