Розділ Спорт

Юні полонські туристи взяли участь у міжнародних змаганнях «Кубок Жигунас - 2023»

Автор 30 травня 2023, 13:13

З 12 по 14 травня в Республіці Литва на території регіонального парку річки Неріс поблизу Вільнюса відбулися Міжнародні змагання зі спортивного туризму серед школярів «Кубок Жигунас - 2023». Організував та провів змагання відділ громадської освіти, туризму та етнокультури Центру неформальної освіти учнів Литви (завідувач відділу Маріус Юшкявичюс). У змаганнях взяли участь 41 команда з Литви, Латвії та України.

Юні туристи змагалися у чотирьох вікових групах на чотирьох дистанціях:

  • особисті змагання на дистанції «Смуга перешкод»;
  • командні змагання на дистанції «Крос-похід»;
  • нічне орієнтування;
  • командні змагання на дистанції «Смуга перешкод».

Команди з України змагалися у всіх вікових групах і були представлені вихованцями УДЦНПВКТУМ, Волинського центру національно-патріотичного виховання,туризму і краєзнавства, Бориспільського центру туризму та краєзнавства учнівської молоді, Полонської станції юних туристів "Обрій".

Результати українців більше ніж вражаючі. Наші спортсмени показали високі досягнення та майстерність, викладалися на максимум і докладали усіх зусиль, аби гідно представити Україну та свій заклад позашкільної освіти на міжнародному рівні.

У нас є переможці і призери у кожному виді змагань, у кожній віковій групі.

Звісно, не всі змогли впоротися з хвилюванням, хтось все ж такі отримав штрафи, але всі здобули цікавий досвід та задоволення. Ми безмежно пишаємося кожним нашім учасником!

Організатори, судді змагань в свою чергу вразили українців гостинністю, вони дарували свою теплоту та підтримку. І ця щира підтримка відчувалася скрізь і на поляні змагань, і під час екскурсій у Вільнюсі та Тракаї, і у спілкуванні між дітьми поза змагальний час. А ще наші діти отримали велику кількість призів і цікавих нагород.

Український державний центр національно-патріотичного виховання

0
репостів
0
репостів