Розділ Спорт

Михайло Ларков здобув "бронзу" на чемпіонаті світу зі снукеру

Автор 19 серпня 2022, 13:36
Ларков Михайло Ларков Михайло

Шепетівчанин Михайло Ларков закінчив чемпіонат світу зі снукеру серед гравців до 16 років на третьому місці. Мабуть не треба й казати, який це величезний успіх, тим більше для гравця, який снукерний кий взяв в руки менш, ніж півроку тому.

Як ми писали раніше, Михайло Ларков вийшов у 1/8 фіналу чемпіонату світу зі снукеру. Розсів учасників по сітці звів в одну пару Ларкова та українця Георгія Петрунька. Обидва зараз мешкають у Дортмунді і разом тренуються. 

Чудово розпочинає Ларков – брейки 49 та 47 очок і 2:0. Але Георгій зрівнює рахунок! В контровому фреймі вже Гоша грає матчбол! На рожевій кулі Михайлу треба снукер – вкрай важке завдання. Але відбувається невеличке диво. Чорна куля стоїть біля кутової лузи, і граючи через весь стіл Михайло примудрився завести рожеву кулю як раз між чорною та лузою. Важкий снукер, з яким Георгій не впорався. Ларков забиває рожеву та чорну й виходить до півфіналу.

А тут знову знайомий суперник – німець Крістіан Ріхтер, якому Ларков вже двічі програвав на турнірах в Німеччині та Бельгії. Коли в першому фреймі за рахунку 43:35 Ларков отримав снукер, з якого вийшов лише з шостого разу (21 очко фолами), здавалось, що більш досвідчений німець, за плечима якого вже є декілька великих турнірів, переможе на досвіді. Але Михайло забиває спочатку коричневу, потім синю, потім поставив снукер на рожевій, набрав ще шість очок, і закінчив фрейм, забивши рожеву кулю.

Другий фрейм Ларков виграв з великою перевагою, після чого знову передавив суперника на кольорових. 3:0 – Михайло Ларков у півфіналі. Наступна гра з угорцем Булчу Ревешем, який за весь турнір поки програв один фрейм. 

Михайло Ларков закінчив чемпіонат світу зі снукеру серед гравців до 16 років на третьому місці.

Міг Ларков дійти до фіналу? Ні. Треба розуміти, що на цьому турнірі були Дейвіс з Ревешем і всі інші. Ці хлопці вже зараз (Дейвіс) або за рік-два (Ревеш) будуть штурмувати мейн-тур. Завдання на груповий турнір для них було розійтись між собою по сітці, і вони його виконали, отримавши два перші номери посіву.

Ларков же показав, як важливо в групі битися до кінця в кожному фреймі. Саме третій номер посіву і дозволив дійти до півфіналу, оминаючи «монстрів». В грі проти Ревеша Михайло мав чудовий шанс виграти перший фрейм. Але в грі на коричневій кулі угорець десь заплутав, десь переграв нашого тепер вже точно снукериста. І більше можливостей переломити хід гри у Ларкова не було. 0:4 – вітаємо з першою «бронзою». До речі, Михайло стає першим гравцем в світі, в активі якого є медалі з юнацьких чемпіонатів світу і з піраміди, і зі снукеру.

За матеріалами телеграм каналу BilliardNewschannel

Останнє редагування 19 серпня 2022, 13:46
0
репостів
0
репостів