Розділ Спорт

Михайло Ларков вийшов у 1/8 фіналу чемпіонату світу зі снукеру

Автор 17 серпня 2022, 12:54
Шепетівчанин Михайло Ларков третій ліворуч Шепетівчанин Михайло Ларков третій ліворуч

У Бухаресті цими днями триває юнацький чемпіонат світу зі снукеру. Він складається з чотирьох турнірів – серед юнаків до 16, 18 та 21 року та серед дівчат до 21-го. Першими до столу вийшли наймолодші – U16, серед них наш земляк Михайло Ларков.

Багато хто чекав на дебют в снукері Михайла Ларкова. З початком широкомасштабного вторгнення Михайло переїхав до Дортмунда та погрузився в нову для себе гру. Вже були непогані результати на німецьких та бельгійських турнірах, які дозволили включити Ларкова в збірну України. І ось старт на офіційному турнірі.

Суперник – 15-річний аравієць Фаріс Альмадан. Результат – впевнена перемога Ларкова з рахунком 3:0. Боротьба була лише в першому фреймі, який Михайло виграв в чорній кулі. Потім вже перевага нашого снукериста була значною.

В групі лишилось тільки чотири учасники – знялась представниця Молдови, а Фаріс Альмадан в другій грі переміг індійця Майюра Гарга – 3:2. Четвертий учасник групи – румун Андрей Іонеску без шансів поступився Гаргу – 0:3. Виходячи з цих результатів вже тоді прогнозували, що в Ларкова майже стовідсоткові шанси на вихід до плей-оф й дуже високі на перше місце.

Взагалі у Чемпіонаті світу серед гравців до 16 років беруть участь 38 учасників. Шість груп по 5, дві – по чотири. В наступне коло виходять 16 гравців, тобто по два з групи.

Вкрай важку зустріч Михайло Ларков провів з індійцем Маюром Гаргом. Поступаючись 1:2, наш «екс-пірамідчик» зміг вирвати перемогу в контрі. Останню зустріч Михайла в групі поставили на ТБ-стіл і ми побачили впевнену перемогу над 10-річним хлопчиком з Румунії. Забивати Ларков за минулі півроку вже навчився.

Якщо таким ж темпами буде оволодівати іншим складовими снукерної майстерності – може вирости в серйозного гравця з цікавим майбутнім. 

З ранку будуть зіграні сім заключних зустрічей групової стадії, але вже майже всі учасники 1/8 фіналу вже відомі. Суперником Михайло Ларкова буде Маюр Гарг з Індії.

І вже є жеребкування наступного турніру – чемпіонату світу серед гравців до 18 років.

Михайло Ларков теж бере в ньому участь і потрапив у Групу L.  В групі 13-річний валлієць Райлі Пауелл, який вчора обіграв Романа Блакиту, доволі слабенький 12-рчний таєць Чандсрі, та 16-річний іранець Мохаммед Бен Рашид. Група явно складніше, ніж та, що була у Михайла на U-16, але виходити з неї у плей-оф є всі шанси. Почнеться чемпіонат 18 серпня.

За матеріалами телеграм каналу BilliardNewschannel

Останнє редагування 17 серпня 2022, 13:27
0
репостів
0
репостів