Розділ Події

Шепетівчани на Народному Віче звернулись до вищих ешелонів влади з ультиматумом

Автор 03 березня 2016, 20:56
Сьогодні шепетівчани збиралися на загальноміське віче, на якому розглядали питання свавілля ТОВ «Шепетівка Енергоінвест». Підтримати шепетівчан приїхали народні депутати Верховної Ради України від ВО «Свобода» Михайло Головко, Об'єднання «Самопоміч» Павло Костенко, Блоку Петра Порошенка «Солідарність» Роман Мацола, міський голова міста Нетішин Олександр Супрунюк, заступник міського голови Славути Сергій Микульський, депутати Хмельницької обласної ради.
Уже другий місяць тривають баталії навколо передачі майнового комплексу тепломережі з балансу ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» на баланс Шепетівського водопровідно-каналізаційного господарства. Є рішення судів, є рішення міської ради, однак ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» вже майже 2 місяці, як незаконно користуєтся майном шепетівчан. 

До всього того виявилось, що НАК "Нафтогаз України" хоче перекласти 64 млн. грн боргу ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» на плечі шепетівської громади. У ході зустрічі міського голови Шепетівки із представниками НАК "Нафтогаз України", Михайла Полодюка схиляли до підписання трьохсторонньої угоди, за якою всі борги концесіонера перекладались на міський бюджет. Він відмовився від такої пропозиції і знайшов підтримку такого рішення серед народних депутатів трьох фракцій у Верховній Раді: ВО «Свобода», Об'єднання «Самопоміч», Блоку Петра Порошенка «Солідарність». Більше того, наше місто не єдине стало жертвою корупційних схем, просто громада Шепетівки першою активно підняла це питання.

В результаті Народного Віче одноголосно було підтримано резолюцію, яка адресована до Президента України Петра Порошенка, Прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка, Голови Верховної ради України Володимира Гройсмана.

РЕЗОЛЮЦІЯ
віче мешканців м. Шепетівка Хмельницької області
«За свободу та гідність Шепетівки».
м. Шепетівка 03 березня 2016 р.
Президенту України
Прем'єр-міністру України
Голові Верховної Ради України

Ми, жителі м.Шепетівка Хмельницької області, категорично засуджуємо корупційні схеми, які проводили чиновники від НАК «Нафтогаз» та керівництво ТОВ «Шепетівка Енергоінвест». В результаті їх оборудок та прописаних в законодавстві схем ухиляння від сплати за енергоносії наше 43-х тисячне місто продано сьогодні у кріпацтво. Повернувши сьогодні майно у комунальну власність, нас, шепетівчан, змушують заплатити НАК «Нафтогаз України» 67 млн. грн. боргів, з яких близько 18 млн. грн. – це штрафні санкції ТОВ «Шепетівка Енергоінвест».

Сьогодні містом бродять десятки «тітушок». Криміногенна ситуація погіршується. Схема аферистів, яка діяла при Януковичі працює і далі. Ми, шепетівчани, своєчасно у розмірі 90 % платили за послуги теплопостачання, а на питання: де поділися наші гроші? - ніхто не може дати відповіді. Куди дивляться правоохоронні органи? ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» вкрали ці кошти у шепетівчан, у держави і ми вимагаємо від Президента України, Прем'єр-міністра, керівництва Верховної Ради України вжити усіх засобів впливу щодо недопущення перекидання боргів аферистів від ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» та НАК «Нафтогаз» на мешканців міста. Ми - не кріпаки, а вільні люди і, якщо з Вашого боку не буде вжито конкретних дій і борг не буде погашено за рахунок ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» та КСУ, а ті хто кришує в НАК «Нафтогаз» цю схему не сядуть на лаву підсудних, ми залишаємо за собою право на:

— Проведення у Шепетівці попереджувального страйку.

— Почати перед Адміністрацією Президента України, Кабінетом Міністрів України і НАК «Нафтогаз» безстрокову акцію протесту (в т.ч. голодування).

— У разі, якщо у Вас не вистачить рішучості і Ви не почуєте голос громади, ми залишаємо за собою право перекрити залізницю на станції Шепетівка («Київ-Львів»).

Ми - не раби, не бидло і не кріпаки, ми - не учасники корупційних брудних схем і ми відстоїмо свою честь, свободу і гідність.

Слава Україні!
Фотозвіт із Шепетівського Віче
Останнє редагування 03 березня 2016, 22:12

Відео

0
репостів
0
репостів