Розділ Події

У Шепетівці відбулось Народне Віче

Автор 22 січня 2014, 23:40
У зв'язку з надзвичайними подіями у Києві, сьогодні в Шепетівці відбулось Народне Віче, на якому місцеві громадські організації та партії, а також звичайні мешканці міста, висловили свій протест щодо дій влади та хвилиною мовчання вшанували загиблих в сутичках на вулиці Грушевського нашої столиці.
Незважаючи на тріскучий мороз та вітер, попри практичну відсутність оголошень та повідомлень про захід, на Віче зібралось по приблизним підрахункам близько 200-300 чоловік. Також свою підтримку, звуком клаксонів своїх автомобілів, висловлювали проїжджаючі повз водії. Цього ж дня, до речі, зранку вулицями нашого міста відбувся автопробіг на підтримку Євромайдану.

Віче розпочалось з молитви та хвилиною мовчання в пам'ять загиблих в сутичках на вулиці Грушевського міста Києва. Далі слово взяли голови місцевих осередків політичних партій "Свобода" та "Батьківщина", депутати міських та районних рад Шепетівщини, народний депутат України I скликання Нагулко Тарас Дмитрович та звичайні мешканці нашого міста. Всі без виключень засуджували дії влади, яка 2 місяці ігноруючи вимоги українського народу, довела людей до ескалації конфлікту, яка призвела до сутичок мітингувальників з правоохоронцями. Останнє слово взяв Верхогляд Михайло, який проінформував всіх шепетівчан, які бажають долучитись до акцій протесту в Києві, що ліпше це робити організовано, тому вони можуть зареєструватись для цього в будинку побуту на 4 поверсі, де також їм нададуть більш конкретні інструкції щодо транспортування та речей, які необхідно взяти з собою.

На завершення заходу учасники одноголосно підтримали резолюцію за результатами Віче, яка адресована депутатам міської та районної ради, міжрайонному прокурору, начальнику шепетівського відділення СБУ, голові Шепетівського міжрайонного суду, начальнику Шепетівського відділу МВС, начальнику Шепетівської ОДПІ, редакторам місцевих ЗМІ. Жодного представника міської влади чи членів провладних партій міста на Народному Віче не було.

На завершення шепетівчани заспівали Гімн України та розійшлись по домівкам.

Фотозвіт із заходу ви можете переглянути тут

Останнє редагування 21 листопада 2022, 17:55

Відео

0
репостів
0
репостів