Розділ Події

У Шепетівці обговорювали питання забезпечення пожежної безпеки на території громад

Автор 22 листопада 2021, 17:53

Сьогодні в Шепетівській райдержадміністрації відбулася нарада-семінар щодо обговорення питань забезпечення пожежної безпеки на території громад, організації та проведення роботи із запобігання виникненню пожеж у житловому секторі, а також розвитку добровільної пожежної охорони і добровольчого руху.

У нараді взяли участь перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Тюрін, радник голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій Роман Примуш, голова РДА Анатолій Катеренчук, голови територіальних громад та старости району.

Одним із найбільш проблемних питань, що виникає під час реагування на надзвичайні ситуації (у тому числі гасіння пожеж), на території сільських населених пунктів області, є їх значна віддаленість від місць дислокації державних пожежно-рятувальних підрозділів. Як наслідок такого становища, рятувальні розрахунки прибувають до місця пожежі зі значним перевищенням встановлених часових нормативів. Тож створення добровільних пожежних формувань та підрозділів місцевої пожежної охорони на території громад допоможе максимально скоротити час прибуття до місця надзвичайної події. А це – врятовані життя та оселі громадян.

У ході наради Роман Примуш зазначив, що амбіційною ціллю громад повинно стати створення такої кількості пожежних команд, яка б дозволила забезпечити прибуття до місця події перших пожежних формувань максимум за 20 хвилин.

Також було наголошено головам громад та старостам на необхідності посилення інформаційно-роз’яснювальної роботи серед громадян на ввірених територіях.

Підсумовуючи нараду, Сергій Тюрін зазначив, що наші громадяни, незалежно від місця проживання мають відчувати себе в безпеці.

“Сьогодні відкриття 26-го місцевого рятувального підрозділу на території Шепетівського району є прикладом вдосконалення системи цивільного захисту у сільській місцевості. Сподіваюся, що такий позитивний досвід переймуть і решта громад,” – наголосив посадовець.

 

0
репостів
0
репостів